Tomáš Berdych a Jo-Wilfried Tsonga

Tomáš Berdych a Jo-Wilfried Tsonga | foto: AP

Berdych bude mít psychickou výhodu, ale Tsonga ho varuje: Musím vyhrát

  • 2
Londýn (Od zpravodajky iDNES.cz) - Bude to zápas, který hodně napoví o šanci na postup do semifinále Turnaje mistrů ze skupiny A. Ve středu večer proti sobě - potřetí za několik týdnů - stanou Tomáš Berdych a Jo-Wilfried Tsonga.

V londýnské O2 Areně svedou od 20:45 hodin středoevropského času souboj o mimořádně důležitou výhru. Oba totiž své první zápasy v Londýně prohráli...

Tomáš Berdych podlehl olympijskému šampionovi Andy Muraymu 6:3, 3:6, 4:6, Jo-Wilfried Tsonga nestačil na světovou jedničku Novaka Djokoviče, prohrál 6:7 (4), 3:6.

Úspěch ve vzájemném souboji je pro šance na postup do semifinále - kam z každé čtyřčlenné skupiny míří dva tenisté - mimořádně důležitý.

V lepší psychické pohodě bude na kurt nastupovat šestý tenista světového žebříčku Tomáš Berdych, ve vzájemné bilanci vede nad francouzským ranařem 3:1.

Jedinkrát Tsongovi podlehl, loni v londýnské O2 Areně nestačil na momentálně sedmého tenistu světa v semifinále Turnaje mistrů. Jenže oba letošní souboje - před několika týdny - vyhrál.

Sedmadvacetiletý Čech se radoval ve čtvrtfinále v Šanghaji i ve finále turnaje ve Stockholmu. "Zatím se mi to povedlo dvakrát ubránit - zejména ve finále ve Stockholmu. Uvidíme, s čím přijde. V Šanghaji a ve Stockholmu hrál úplně odlišně," řekl český tenista k duelu s Francouzem.

Psychickou výhodu však nepopírá. "Na tom budu stavět," přiznává český tenista. "Pořád je o co hrát. Poperu se o to," řekl Berdych v pondělí.

Jenže končit už ve skupině nehodlá ani loňský finalista z Francie. "Chci zůstat ve hře. Musím vyhrát. Dám do toho všechno," vzkázal českému tenistovi Tsonga.

Středeční program ve skupině A zahájí reprízou finále letošního US Open Andy Murray a Novak Djokovič, po nich se večer představí Berdych a Tsonga.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga