Tomáš Berdych

Tomáš Berdych - Český tenista Tomáš Berdych při daviscupovém utkání v Moskvě. | foto: Thomas Peter, Reuters

Berdych: Byl jsem rád, že jsem došel na lavičku

  • 40
Moskva - Jak dopadl, hned tušil, že je zle. "Nikdy jsem nic takhle necítil. Byl jsem rád, že jsem aspoň došel na lavičku," líčil Tomáš Berdych. Český tenista se zranil v pátém setu dramatické bitvy proti ruskému soupeři Nikolaji Davyděnkovi a z klíčového duelu odstoupil. Češi ve čtvrtfinále Davis Cupu prohráli.

S pochroumaným kotníkem ležel potom nešťastně v šatně na gauči přikrytý ručníky a neskrýval zklamání. Vždyť mohl poprvé v kariéře porazit čtvrtého hráče světa a udržet šance Čechů na postup do semifinále.

"Štve to strašně moc. Když se to stane na turnaji, tak se člověk musí dát dohromady sám. Ale tady je to něco jiného, je to Davis Cup. Ještě navíc v Rusku. Navíc proti Davyděnkovi," řekl Berdych.

Na základní čáře dobíhal míček, ale špatně došlápl a upadl.

"Ale ani na chvíli tam nebyla naděje, že by mohl pokračovat," potvrdil fyzioterapeut Pavel Kolář, který se o Berdycha hned na lavičce postaral.

Společně s dvaadvacetiletým tenistou se hned vydal na cestu do Prahy, kde Berdych v pondělí ráno absolvuje další vyšetření.

Zatím to vypadá, že ho čeká minimálně měsíční pauza.

"Ukázalo se, že tenhle antukový kurt opravdu není takový, jaký by měl být. Určitě to neplánovali, ale na tomhle povrchu je šance na zranění větší a bohužel se to stalo. Noha mi asi zajela do nějaké měkčí antuky, rýhy nebo něčeho takového," řekl Berdych.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga