Bedáňová získala i skalp Mauresmové

  • 5
Moskva - Český tenista Jiří Novák postoupil na turnaji v Moskvě do čtvrtfinále. Daviscupový reprezentant vyřadil v druhém kole sedmého nasazeného Guillerma Caňase po vyrovnaném zápasu ve dvou zkrácených hrách. Dařilo se i Daniele Bedáňové, která porazila druhou nasazenou Amelii Mauresmovou z Francie ve třech setech 6:2, 6:7 a 6:4.

Mauresmová se bála
"Dnes jsem hrála velice dobře, mohla jsem vyhrát už ve dvou setech, ale udělala jsem několik zbytečných chyb," uvedla tenistka, která postoupila letos do svého druhého čtvrtfinále. Ve stejné fázi prohrála na US Open s Martinou Hingisovou.

Důležitým momentem prvního setu byla sedmá hra, v níž Bedáňová vzala Mauresmové podání a sadu dotáhla do vítězného konce. V druhém dějství vedla česká hráčka 5:3 a 30:0, ale její soupeřka zariskovala a dotáhla set do tie-breaku, v němž se štěstím vyhrála. Rozhodující sada se odvíjela podobně. Bedáňová ale prohrané podání za stavu 5:3 soupeřce oplatila.

Nad Mauresmovou vyhrála ve své kariéře poprvé. "Cítila jsem, že se mě bála. Navíc jsem dobře podávala, což mi moc pomohlo," radovala se osmnáctiletá rodačka z Ostravy. "Jsem ráda, že vyhrál i Jirka Novák," dodala.

Novák spěchal na čtyřhru
Ten se o postup do semifinále utká s vítězem duelu mezi druhým nasazeným Maratem Safinem z Ruska a Slovákem Dominikem Hrbatým. Z hráčů, kteří figurují v žebříčku ATP o hodně výš, však žádný strach nemá. "Mně se tady v Moskvě daří," tvrdí.

Spolu s Davidem Riklem čeká Nováka ještě dnes čtyřhra. "Teď se osprchuji a pořádně se najím," plánuje nejbližší program.

Muži - 2. kolo: Novák (ČR) - Caňas (7-Arg.) 7:6 (8:6), 7:6 (7:1), Kiefer (Něm.) - Golmard (Fr.) 6:4, 6:3.
Ženy - 2. kolo: Bedáňová (ČR) - Mauresmová (2-Fr.) 6:2, 6:7 (6:8), 6:4.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga