Barbora Krejčíková v prvním kole turnaje v Dubaji.

Barbora Krejčíková v prvním kole turnaje v Dubaji. | foto: AP

Zraněný loket se lepší, těší Krejčíkovou. A věnuje se štěněti

  • 1
Zraněný loket tenistky Barbory Krejčíkové se zlepšuje, zatím však není jasné, kdy se vrátí na turnaje. Obhajobu titulů ve dvouhře i čtyřhře na grandslamovém Roland Garros, které začne v polovině května, by její současné problémy ohrozit neměly. Neplánované volno uprostřed sezony věnuje čtvrtá hráčka světového žebříčku výchově svého štěněte.

Krejčíková hrála naposledy v únoru na turnaji v Dauhá. Kvůli zranění odstoupila těsně před turnajem v Indian Wells, kde měla být nasazenou jedničkou, a vynechala i podnik v Miami. Aktuálně může hrát jen levou rukou, ale její zdravotní stav se lepší.

Brno s Goliášem prohrálo, hvězdný dozor Krejčíkové s „Mikim“ nepomohl

„Já doufám, že to vypadá dobře. Zranění se mi zlepšuje, to jsem ráda. Akorát ještě nevím přesně, kdy začnu hrát. Potřebuje to víc času, aby to bylo stoprocentní a aby se mi to nevracelo,“ řekla v rozhovoru pro Hitrádio City Brno.

O své účasti na pařížské antuce, kde loni šokovala triumfem ve dvouhře, momentálně nepochybuje. „Věřím, že to stihnu, že začnu hrát dřív,“ uvedla olympijská šampionka z Tokia. Tráví čas doma v Ivančicích a stará se o své štěně. „Díky tomu, že jsem zraněná, tak s ním trávím víc času, učím ho povely a základní věci. Docela nám to jde,“ dodala šestadvacetiletá Češka. 

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga