Reportáž skončila 16. 1. 2019 9:43

Australian Open: Kvitová vs. Beguová

Utkání druhého kola úvodního grandslamu komentuje Michal Koubek.

40-30

Nevynucená chyba Kvitové. Forhend mimo kurt.

40-15

Turnajová osmička trefila dobře první podání a z následného úderu získala fiftýn

30-15

Tentokrát však byla na forhendu úspěšnější a poslala ho do protipohybu soupeřky.

15-15

Je srovnáno. Česká tenistka vyhodila forhend od základní čáry do autu.

15-0

Rumunská tenistka zahrála druhé podání Kvitové do sítě.

Rozhodčí zahlásil konec rozcvičky, utkání za malou chvilku začne. Jako první se na podání postaví Kvitová.

Stejně jako v pondělí si musela Petra Kvitová na svůj zápas počkat. Teď už ale se soupeřkou vstupuje za potlesku na hrací plochu. Nejprve bude následovat krátké rozcvičení.

Obě tenistky spolu doposud sehrály tři vzájemná utkání. Ve všech byla lepší Kvitová, naposledy v minulé sezoně na tvrdém povrchu v Petrohradu po setech 6:3, 1:6 a 6:1.

Irina-Camelia Beguová

To Irina-Camelia Beguová si zvolila pro přípravu na první grandslam roku turnaj v Hobartu. V něm skončila po prohře se Slovenkou Annou Karolinou Schmiedlovou 5:7 a 5:7 ve čtvrtfinále. Úvodní zápas Australian open však zvládla. 28letá Rumunka postoupila po skreči přes bývalou světovou devítku Němku Andreu Petkovicovou.

Jak turnaj v Sydney z pohledu Petry probíhal? Jak prožívala krátkou přípravu na turnaj v Melbourne? Nebo co říká na náročný program trenér Jiří Vaněk? To se dozvíte v našem článku.

Ztřeštěné dny Petry K. Všechno se sešlo proti ní, pravil její kouč

přečíst článek
Petra Kvitová

Petra Kvitová má za sebou povedený start do sezony. V sobotu udolala v dramatickém finále turnaje v Sydney domácí Ashleigh Bartyovou 1:6, 7:5, 7:6 a získala šestadvacátý titul v kariéře. O dva dny později zvládla úspěšně i vstup do prvního grandslamu, když porazila Slovenku Magdalenu Ribárikovou 6:3 a 6:2.

Hezké dopoledne, vítejte u podrobné online reportáže ze zápasu druhého kola Australian Open, ve kterém se proti sobě utkají česká tenistka Petra Kvitová a Rumunka Irina-Camelia Beguová.

Utkání druhého kola začne nejdříve v sedm hodin SEČ v 1573 Areně.