Američtí tenisté vykročili za obhajobou

Perth - Hopmanův pohár tenistů, tedy prestižní turnaj smíšených týmů, má favority v americké dvojici James Blake a Meghann Shaughnessyová. Loňští obhájci vykročili do klání bez potíží, když si poradili s Nizozemskem. Oba shodně vyhráli své dvouhry bez ztráty setu, nizozemská dvojice Michaella Krajiceková, Peter Wessels pak dokázala ve čtyřhře už jen zkorigovat konečné skóre.

Blake se oklepal z problémů, které ho v minulém roce srážely, a představil se v bývalé formě.

"Vážně jsem nevěděl, co můžu očekávat," řekl po utkání pětadvacetiletý tenista.
 
V uplynulé sezoně Blakea pronásledovaly nemoci, v květnu si navíc při tréninku v Římě zlomil krční obratel. Za dva měsíce dostal další ránu, když jeho otec podlehl rakovině. Ve světovém žebříčku se ke konci sezony propadl na 97. místo. "Některé věci mi v loňském roce pomohly uspořádat si priority a teď jsem prostě jen rád, že zase mohu hrát," řekl.

Z druhého triumfu se radoval německý pár Tommy Haas a Anna-Lena Grönefeldová. Po nečekané výhře nad Ruskem si poradili i s Itálií, rozhodující třetí bod přidali ve čtyřhře a díky nim může německý tenis po deseti letech znovu pomýšlet na účast ve
finále. To se se naposledy podařilo Borisi Beckerovi a Anke Huberové.
 
Výsledky:
Skupina A:
Německo - Itálie 2:1
Grönefeldová - Schiavoneová 2:6, 6:2, 2:6, Haas - Sanguinetti 6:3, 6:2, Haas, Grönefeldová - Sanguinetti, Schiavoneová 7:6 (9:7), 6:4.
Skupina B:
USA - Nizozemsko 2:1
Shaughnessyová - Krajiceková 7:5, 6:4, Blake - Wessels 6:1, 7:6 (7:4), Blake, Shaughnessyová - Wessels, Krajiceková 5:7, 5:7.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga