Agassi ani nemusel na kurt

M i a m i - Andre Agassi ani nemusel vzít do ruky raketu a postoupil do čtvrtfinále. Jeho soupeř ve čtvrtém kole Tommy Haas totiž k utkání vůbec nenastoupil kvůli vymknutému kotníku. Parádní formu z posledních týdnů zúročil Agassiho krajan Jan-Michael Gambill, když velmi snadno vyprovodil z kurtu Švéda Björkmana po setech 6:1, 6:2. Překvapením turnaje je výkon Chorvata Ljubičiče. Ten vyřadil letos velmi nevýrazného Magnuse Normana a nyní jej čeká boj se Španělem Moyou o to, kdo vyzve Agassiho v boji o semifinále.

Američan Agassi v poledních dnech mnoho potu nevydal. Ještě před Haasem narazil na dalšího Němce Davida Prinosila a postup mu zabral jenom málo sil. "David dnes hodně chyboval a já toho dokázal využít," říkal po zápase. "V poslední době mi nechybí sebevědomí, šel jsem výkonostně hodně nahoru," pochvaloval si. Prinosilovi povolil jenom čtyři gamy.

Vymknutý kotník nedovolil Tommymu Haasovi vůbec do zápasu nastoupit. "Hodně to bolí, skoro nemůžu chodit," litoval přemožitel Dominika Hrbatého ze třetího kola. Agassi se tak posunul zase o něco blíž svému čtvrtému titulu na miamském turnaji. Svými výkony si madále posiluje vedení v letošním žebříčku ATP.

Chorvat Ivo Ljubičič zatím prožívá dobrý rok. Už dvakrát došel do čtvrtfinále na turnajích v Adelaide a Rotterdamu a nyní předvádí výborný tenis v Miami. Loňskou světovou čtyřku Švéda Normana si podal zejména ve druhém setu, který vyhrál snadno 6:2.


 

Jan-Michael Gambill sevíruje v zápase se Švédem Björkmanem


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga