Doporučujeme

WPT 2012. Stejně jako loni Praha hostí v prosinci prestižní pokerový turnaj. | foto: Michal Sváček, MAFRA

Pokerová elita včetně Staszka míří do Prahy. Na turnaj láká Hanychová

  • 6
České hlavní město hostilo na podzim dvě velká (a úspěšná) tenisová finále, v prosinci do Prahy přijedou nejlepší pokeroví hráči světa. Na turnaj Světové série by měl přijet i nejznámější český karetní hráč Martin Staszko z Třince.

World Poker Tour je jednou z nejprestižnějších pokerových sérií. A letos se už podruhé profesionálové z celého světa představí v Praze. Turnaj se odehraje od 3. do 9. prosince v rozsáhlých prostorách kasina hotelu Corinthia Towers.

Hrát by se mělo až na 80 stolech. K tomu, abyste si k jednomu z nich sedli, musíte složit takzvaný buy-in. Vklad je letos 3 300 eur, což v přepočtu činí zhruba 82 500 korun. Ještě existuje možnost kvalifikovat se přes stránky pořadatele PartyPoker.com.

Kromě tučné finanční odměny budou hráči soutěžit o novou trofej, putovní Pohár šampionů WPT. Také tradiční náramek pro vítěze byl částečně nahrazen novým exkluzivním výrobkem.

Očekává se, že pražský turnaj naláká pokerové hvězdy ze světa i z domova. Hrát by měl i český boháč Martin Staszko, který loni v listopadu byl ve finále Světové série v Las Vegas druhý a odvezl si zhruba 98 milionů korun.

Finálový stůl mohou fanoušci pokeru vidět v neděli 9. prosince od 13 hodin v živých přenosech na internetu.

Hráčům tak lidé uvidí do karet a mohou třeba odkoukat něco z jejich umění. Komentovat finálové dění bude novinář a pokerový odborník Luděk Staněk.

CELEBRITY NA POKERU. Modelky Agáta Hanychová (vlevo) a Hana Mašlíková propagovaly pražský pokerový turnaj Světové série, který se koná v prosinci.

Dorazí také tenista Becker, hrát bude i "Buffon"

Pokerové turnaje jsou většinou ve znamení luxusu, rozličných postav za stoly, pekelného soustředění při hře a také se kolem nich "motají" celebrity. Sportovci, herci i zpěváci si rádi populární karetní hru vyzkouší a někteří se turnajů účastní přímo.

Jako třeba slavný německý tenista Boris Becker, který by měl za pokerem do Prahy dorazit znovu i letos.

Jednou z tváří pražské WPT 2012 je česká modelka Agáta Hanychová. Také ona poker v rámci turnajů známých osobností občas hraje.

Turnaj se zřejmě zúčastní i Buffon. Nejde však o známého fotbalového brankáře Gigiho, ale "Buffon" je přezdívka Matyáše Polocha, manažera pořádajícího kasina.


  • Vybrali jsme pro Vás