Doporučujeme

ČESKÁ NADĚJE. Martin Hrubý je jedním z Čechů, kteří by se proti evropské elitě mohli ukázat.

ČESKÁ NADĚJE. Martin Hrubý je jedním z Čechů, kteří by se proti evropské elitě mohli ukázat. | foto: PokerStars.com

V Hiltonu se hraje o miliony korun: do Prahy se sjela pokerová smetánka

  • 2
Už je to rok, kdy český hráč poprvé a naposled vyhrál turnaj série European Poker Tour (EPT). Tehdy to v Praze dokázal Jan Škampa. Teď se o vítězství může pokusit znovu - prestižní událost totiž v těchto dnech hostí hotel Hilton.

Jestli jste fanouškem pokeru, máte tento týden zakroužkovaný v kalendáři červeným fixem. Žádný větší turnaj než PokerStars.com EPT totiž v Česku sledovat nemůžete.

Před rokem se do hlavního turnaje (Main Eventu) zapsalo skoro šest set hráčů, letos by to mohlo být ještě víc. Každý musí do hry vložit přes pět tisíc eur.

"To, že jsem vyhrál takový turnaj - navíc v Praze - je pro mě obrovský úspěch, kterým jsem si navíc vytvořil pozici jasné české jedničky. Byla to největší akce v historii, která se v Česku konala," radoval se před rokem Škampa, jenž si prvním místem přišel na 682 tisíc eur (při tehdejším kurzu zhruba 17,6 milionu korun).

Jan ŠkampaJan Škampa

ÚŘADUJÍCÍ ŠAMPION. Jan Škampa bude v Praze obhajovat vítězství. Uspěje i letos?

Poker se v Hiltonu hraje už od neděle, ale Main Event startuje až v pondělí v poledne. Vedle Škampy bude největší českou nadějí Martin Hrubý, který před měsícem skončil druhý ve Vídni.

"Nic podobného jsem v kariéře nezažil, určitě to byl nejlepší výsledek v mém životě a třeba něco podobného předvedu i v Praze. Už minulý rok hrálo hodně Čechů - kdo ví, třeba se někomu podaří úspěch z loňska zopakovat," řekl v rozhovoru pro iDNES.cz člen profesionálního týmu PokerStars.com.

O novém šampionovi pražské zastávky EPT se rozhodne v sobotu, kdy český pokerový svátek vyvrcholí finálovým stolem.

,
  • Vybrali jsme pro Vás