Doporučujeme

FINÁLE. Američané překvapili výhrou nad Španělskem, jsou krok od celkového vítězství.

FINÁLE. Američané překvapili výhrou nad Španělskem, jsou krok od celkového vítězství. | foto: Reuters

Stačila senzační výhra a Spojené státy už nejsou outsiderem

  • 1
Ještě ve středu večer byli fotbalisté Spojených států největším outsiderem Poháru FIFA, který v současné době probíhá v Jihoafrické republice. Pak ale senzačně porazili favorizované Španělsko a kurzy na jejich celkové vítězství se snížily až desetkrát.

"Hráli jsme velmi dobře, a to hlavně ve středu hřiště. Když hrajete proti Španělsku, musíte podat týmový výkon, podpořený dobrou defenzivou a zdravou agresivitou. A my to všechno zvládli," líčil šťastný americký trenér Bob Bradley pro internetový server fifa.com.

Před semifinále vypsaly sázkové kanceláře na celkový triumf Spojených států kurzy okolo 25,00. Po senzační výhře, díky které Američané přerušili španělskou sérii 35 zápasů bez porážky, se kurzy pohybují pod 5,00. -čtěte o výhře USA

Výhra

U sázkové kanceláře Fortuna vsadil anonymní sázející, že v utkání Španělsko - USA bude udělelena červená karta. Kurz byl 4,06.

Na konci zápasu byl vyloučen americký záložník Bradley.

Tipující vsadil 3 tisíce korun, vyhrál přes 12 tisíc.

"Potřebovali jsme i trochu štěstí. Ale na druhou stranu jsme podali opravdu týmový výkon. Když jsme dali první gól, tak jsme začali výborně bránit. Šli jsme štěstí naproti," uvedl brankář Tim Howard, který normálně hraje za anglický Everton.

Ti, kteří Spojeným státům věřili už před středečním zápasem, ale přesto si nevsadili, udělali chybu. Nyní jsou totiž kurzy o hodně nižší.

"Před včerejším zápasem byli Američané jasným outsiderem. Na jejich vítězství nad Španělskem směřovalo jen deset procent sázek," řekl Lukáš Vincent, bookmaker sázkové společnosti Unibet pro střední Evropu. "Ale Pohár FIFA mezi sázejícími moc oblíbený není, navíc velkou konkurencí je tenisový Wimbledon, takže celkové náběry nebyly moc velké."

Podobně na tom byla Fortuna. "Výhra Španělů se objevila na deseti tisících tiketech, zatímco vítězství Spojených států vsadilo jen sto sázejících," poznamenal Tomáš Bahník, tiskový mluvčí společnosti.

Finálového soupeře se Spojené státy dozví ve čtvrtek večer, kdy se hraje druhé semifinále Brazílie - Jihoafrická republika. Finále je na programu v neděli večer.

Fernando TorresDiskutujte o sázení

Tipujete Poháru FIFA? Podělte se o dojmy s ostatními čtenáři, pochlubte se výhrami!


  • Vybrali jsme pro Vás