Doporučujeme

EUFORIE. Lukáš Rosol slaví triumf nad Rafaelem Nadalem ve Wimbledonu. | foto: Česká sportovní/Pavel Lebeda

Vsadil šest stovek, vyhrál 78 tisíc. Pomohli mu Rosol a Balotelli

  • 9
Snad ještě teď se tomu nechce uvěřit. Český tenista Lukáš Rosol ve druhém kole Wimbledonu vyřadil Rafaela Nadala, vítěze 11 grandslamových titulů. Dva z nich získal na londýnské trávě. Jeden sázkař díky této senzaci slaví, protože Rosolovi věřil. A věřil také italským fotbalistům v semifinále Eura.

Byl to podivný čtvrteční večer, nejdříve překvapení, pak údiv, šok a pro jednoho ze sázkařů ve Fortuně nakonec radost.

Ten totiž na svém tiketu označil dvě dvojky, vsadil si šest set korun na to, že Italové porazí v semifinále fotbalového evropského šampionátu Německo a také, že Nadal prohraje s Rosolem na nejslavnějším tenisovém turnaji.

Bláznovství?

NA OSLAVU UKÁZKA SVALŮ. Mario Balotelli slaví góly vždy po svém.

Ještě ve čtvrtek odpoledne by se to mohlo zdát. Itálie však díky dvěma gólům útočníka Maria Balotelliho skutečně Německo porazila a Rosol po neuvěřitelném výkonu vyřadil Nadala. Sázkař tak díky tomu slavil výhru skoro 78 tisíc korun.

Přitom v obou případech šel proti většině, u Rosola dokonce proti drtivé většině. Ve Fortuně i v konkurenčním Tipsportu byly sázky na Rosola ojedinělé, Tipsport přijal 99 procent sázek v milionové hodnotě na španělského favorita.

Také Německo bylo podle bookmakerů i sázkařů favoritem v semifinále Eura. Ve Varšavě ale prohráli 1:2 a Španělsko vyzvou v nedělním boji o titul Italové.

Evropskými šampiony budou Španělé

Italští fotbalisté svým postupem do finále potěšili některé sázkaře, ale hlavně překvapili bookmakery. Vždyť jejich kurzy na celkové vítězství byly před startem turnaje přes 10:1. To Španělům věřili experti sázkových kanceláří už od začátku.

A zůstalo jim to. Také pro nedělní zápas v Kyjevě jsou favoritem úřadující mistři světa i Evropy. Ale rozdíl v kurzech není tak velký. Více než polovina sázkařů Fortuny sází na Španělsko. "Ale já půjdu proti proudu, líbí se mi Itálie," říká její hlavní bookmaker Michal Hanák.

To u Tipsportu zase sázkaři jdou proti mínění sázkové kanceláře. "Překvapivě je zatím podáno více sázek na výhru Itálie. Ale uvidíme, zda se tendence sázkařů do neděle nepohnou," říká mluvčí společnosti Lubomír Ježek.

Čtvrteční události každopádně ukázaly, že ani v neděli ani nikdy se nedá sázet vyloženě na jistotu. Zázraky se občas totiž stanou...

Kdo vyhraje mistrovství Evropy?

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 20:30 neděle 1. července 2012. Anketa je uzavřena.

Itálie
Itálie 1352
Španělsko
Španělsko 741

  • Vybrali jsme pro Vás