Doporučujeme

Miloš Zeman oslavuje vítězství v prezidentských volbách. (26. ledna 2013)

Miloš Zeman oslavuje vítězství v prezidentských volbách. (26. ledna 2013) | foto: Jan Zátorský, MAFRA

Zeman prokletím sázkových kanceláří, tipující na něm vydělali miliony

  • 23
Češi prosázeli během první přímé volby prezidenta desítky milionů korun, čímž volby vystřelili do pozice nejzásadnější politické události v historii. V drtivé většině případů tipovali vítězství Miloše Zemana, sázkové kanceláře tak výjimečně v souboji se sázejícími prohrály.

"Češi ukázali, že dokážou výsledky voleb dobře odhadnout," řekl v neděli mluvčí Fortuny Petr Šrain. Fortuna vybrala za první kolo 12 milionů Kč, za druhé pak dalších 17 milionů korun. Fortuna podle Šraina vyplatila o pět procent více peněz, než vybrala na sázkách. Na poslední parlamentní volby přitom přijala na sázkách kancelář deset milionů korun.

Miliony do hry vsadili také klienti Tipsportu. "Sázky by se před druhým kolem měly dostat na deset milionů korun, tedy i s prvním kolem to bude zhruba 17 milionů korun," odhadl v pátek mluvčí Tipsportu Lubomír Ježek.

U Tipsportu, Fortuny a Chance si mohli zájemci na vítězného Miloše Zemana v pátek v osm hodin večer vsadit ve shodném kurzu 1,45:1. Bookmakeři všech tří konkurentů se shodli také v šancích Karla Schwarzenberga, když mu přisoudili kurz 2,37:1.

,
  • Vybrali jsme pro Vás