Doporučujeme

Nejnižší kurz je na to, že Václav Klaus bude při novoročním projevu stát.

Nejnižší kurz je na to, že Václav Klaus bude při novoročním projevu stát. | foto: iDNES.cz

Lidé sázejí na poslední novoroční projev Klause. Bude stát a zazpívá?

  • 20
Bude to poslední projev Václava Klause v úřadu českého prezidenta. A bookmakery nenechává v klidu. Vypsali sázky na to, jestli bude Klaus sedět, nebo stát, nebo jestli dokonce zazpívá. Nejvyšší kurz je na možnost, že by řekl jméno nástupce, kterého by si přál.

V úterý 1. ledna 2013 Václav Klaus přednese svůj poslední projev ve funkci českého prezidenta. A podle bookmakerů Tipsportu se s největší pravděpodobností ponese v duchu předchozích let.

V kurzu 1,05:1 si lze vsadit na to, že Václav Klaus bude při projevu stát, "sedící varianta" je naopak ohodnocena kurzem 8:1. Pokud si vsadíte na to, že se prezident během novoročního projevu napije vody, získáte trojnásobek vložené částky.

Kapesníček v klopě saka je ohodnocen kurzem 1,75:1, varianta bez kapesníčku má kurz 1,85:1.

"Sázet lze však například i na to, že Klaus napodobí někdejšího slovenského premiéra Vladimíra Mečiara a zazpívá českému národu na rozloučenou. Tato možnost je vypsána v zajímavém kurzu 20:1," doplňuje mluvčí Tipsportu Lubomír Ježek.

Nejvyšší kurz má v řeči bookmakerů Tipsportu takzvaný polibek smrti (30:1). Ten trefíte v případě, že Klaus jmenuje svého favorita na post příštího českého prezidenta. Tomu se ovšem prezident zatím bránil (o Klausových důvodech čtěte více zde).

Druhý mandát Václava Klause skončí 7. března a znovu na hlavu státu by mohl kandidovat až za pět let.


  • Vybrali jsme pro Vás