Doporučujeme

POSTUP DO FINÁLE. Budou se čeští tenisté podobně radovat i po duelu se Španělskem?

POSTUP DO FINÁLE. Budou se čeští tenisté podobně radovat i po duelu se Španělskem? | foto: AP

Šance na triumf v Davis Cupu by byla. Ale bez Nadala, tvrdí bookmakeři

  • 3
Za měsíc už budeme vědět, jestli si čeští tenisté splní sen. V Davis Cupu nastoupí ve finále proti Španělsku. Na výsledek mohou lidé sázet až do začátku prvního zápasu.

Uspějí Radek Štěpánek, Tomáš Berdych a spol.?

Přestože od mnoha odborníků, fanoušků i hráčů samotných uslyšíte sebevědomé věty, bookmakeři českému týmu moc šancí nedávají. Španělsko bude před vlastními fanoušky jasným favoritem. Jeho porážka by se rovnala senzaci.

"Všichni tím duelem žijí a já také. Chceme se o titul poprat, cítíme velkou motivaci," věří si přesto Štěpánek, česká jednička.

Davis Cup

Přečtěte si vše podstatné před tenisovou bitvou roku

Ještě dál šel jeho kouč Petr Korda: "Neříkejte mi, že do Španělska pojedou jako outsideři. Davis Cup mnohokrát dokázal, že žebříček v něm platit nemusí. Španělé budou pod obrovským tlakem, že musí doma vyhrát. Věřím, že pohár bude náš!" -čtěte Máme na to vyhrát celý Davis Cup

Jiná slova se ani čekat nedala. Po vítězné cestě tenistů do finále zavládla euforie v týmu i mezi fanoušky. Stovky z nich se chystají podpořit Česko přímo v Barceloně.

Bez Nadala by šance byly větší

Ale pozor! České mužstvo rozhodně není favoritem. Alespoň si to myslí bookmakeři, kteří role rozdělili jasně: Španělsko favorit, Česko outsider.

Jen se podívejte na kurzy: na výhru domácích se pohybují jen lehce nad 1,10, na vítězství českého týmu naopak vyskočily nad 4,00. Nejvíc šancí dává svěřencům nehrajícího kapitána Navrátila sázková kancelář Fortuna (kurz 4,02), nejmíň Sazka (5,00).

Proč je favorit tak jasný? Zaprvé se hraje na antuce, zadruhé - a to hlavně - účast ve finále přislíbil Rafael Nadal, světová dvojka.

Tomáš Berdych (vlevo) a Radek Štěpánek se radují z postupu do finále Davisova poháruRadek Štěpánek (vlevo) a Tomáš Berdych slaví postup do finále Davisova poháruRadek Štěpánek (vlevo) a Tomáš Berdych Radek Štěpánek (vlevo) a Tomáš Berdych slaví postup do finále Davisova poháruRadek Štěpánek s českou vlajkou slaví postup do finále Davisova poháru

"To je do kurzu samozřejmě započteno. Stejně jako to, že nastoupí Fernando Verdasco. Kdyby náhodou Nadal kvůli zranění nemohl nastoupit, kurzy na český tým by klesly někam k 2,50," uvedl Pavel Krejčí, hlavní bookmaker společnosti Synot Tip.

Sázkařská horečka sice ještě nevypukla, ale lidé už finále Davis Cupu tipují. I oni věří hlavně Španělsku.

"A to radši nedomýšlejme, pokud by nemohl nastoupit jeden z dvojice Štěpánek, Berdych. Nikoho jiného Česko nemá," tvrdí Krejčí. Kdyby tato černá představa opravdu nastala, kurzy na český triumf by vylétly až k 8,00.

Nadal si věří: Jsme favorité

"Hrajeme doma, jsme favorité," souhlasí španělská jednička Nadal, který semifinále kvůli zranění vynechal. "Nesmíme si ale být jistí vítězstvím. Češi mají vyrovnané hráče, nemají slabiny. Přesto doufám, že se prognózy vyplní." -čtěte Nadal: Češi jsou nebezpeční, ale my jsme favorité

Čeští hráči a fanoušci si naopak přejí, aby se stal zázrak. Kdo nakonec v Barceloně uspěje, bude známo v neděli 6. prosince.


  • Vybrali jsme pro Vás