Doporučujeme

PAPÍROVÝ FAVORIT. Manchester podle bookmakerů přes Bayern bez větších potíží postoupí.

PAPÍROVÝ FAVORIT. Manchester podle bookmakerů přes Bayern bez větších potíží postoupí. | foto: AP

Rébus sázkařův: budou favorité ve čtvrtfinále Ligy mistrů válet?

  • 0
Sázkaři se ocitli v ošemetné situaci. Tři čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů ze čtyř mají jasného favorita. Ve slavné soutěži ale není nic jasné předem - vzpomeňte, jak v osmifinále dopadly Real Madrid nebo Chelsea.

Situace z minulého kola může sázkaře varovat. Ani jasný favorit nemusí mít postup jistý. Podle zástupců sázkových kanceláří přesto lidé většinou sází na favority.

Jediné čtvrtfinále nemá předem dané role. Francouzský souboj Lyon - Bordeaux by podle bookmakerů měl být vyrovnaný.

Kdo postoupí mezi elitní kvarteto?

Bayern Mnichov - Manchester United

Postup Bayernu: 2,92 - 2,90 - 2,50 - 2,70 - 2,90
Postup Manchesteru: 1,30 - 1,30 - 1,40 - 1,35 - 1,30
Kurzy jsou v pořadí: Fortuna - Chance - Sazka - Synot Tip - Tipsport.

Bookmakeři před duelem slavných týmů favorizují Manchester, který před rokem prohrál ve finále a před dvěma Ligu mistrů vyhrál. Podle sázkových kanceláří anglický tým tyto zkušenosti proti Bayernu, který v posledních letech v Německu není nijak suverénní, zúročí a bez větších problémů postoupí.

"Bayern má velkou motivaci. Doma bude určitě silný, nic nesmíme podcenit. Snadné to ani být nemůže, protože náš soupeř patří k nejslavnějším týmům Evropy," varuje i přes názor bookmakerů Alex Ferguson, trenér Manchesteru.

Lyon - Bordeaux

Postup Lyonu: 1,80 - 1,80 - 1,75 - 1,75 - 1,78
Postup Bordeaux: 1,80 - 1,80 - 1,85 - 1,85 - 1,82

Podle kurzů to bude nejvyrovnanější čtvrtfinálový souboj. Každý tým má jinou výhodu. Lyon je na vyřazovací boje Ligy mistrů z posledních let zvyklý, Bordeaux zase druhým rokem kraluje francouzské lize.

"Tohle je Liga mistrů, do ní nemůžete plést domácí ligu. Zápasy v téhle soutěži jsou zkrátka nevyzpytatelné. Můj tým se rozhodně chce dostat do semifinále. A když o tom tak mluvím, tak proč by nemohlo vyjít třeba i finále?" hecuje hráče Claude Puel, kouč Lyonu.

Kdo z francouzských týmů postoupí mezi nejlepší čtyři?

Arsenal - Barcelona

Postup Arsenalu: 2,92 - 2,70 - 2,90 - 2,90 - 3,20
Postup Barcelony: 1,30 - 1,35 - 1,30 - 1,30 - 1,25

Na který souboj se experti a fanoušci těší nejvíc? Jednoznačně na dvojzápas Arsenalu s Barcelonou, ve kterém se střetnou dvě technická pojetí.

Pěkné pokoukání ale podle bookmakerů bude to jediné, na co se fanoušci Arsenalu mohou těšit. Podle kurzů totiž proti obhájci trofeje nemá anglický tým šanci.

"Není to jen názor bookmakerů. Na Barcelonu sází i devadesát procent tipujících. Arsenal to, zdá se, bude mít těžké," poznamenal Ladislav Pavlis, bookmaker Tipsportu.

Inter Milán - CSKA Moskva

Postup Interu: 1,35 - 1,30 - 1,30 - 1,30 - 1,35
Postup CSKA: 2,70 - 2,90 - 2,90 - 2,90 - 2,70

A další na první pohled jasné čtvrtfinále. Ruský klub totiž překvapil už postupem mezi osmičku vyvolených, naopak Inter dokázal vyřadit favorizovanou Chelsea. Byť se milánskému celku v italské lize v poslední době moc nedaří, podle bookmakerů bez potíží postoupí.

Pro Inter hraje i statistika. Kdykoliv se trenér José Mourinho dostal do čtvrtfinále, vždycky postoupil dál. Sázkové kanceláře nečekají, že by nyní skvělou sérii přerušil.

Kdo postoupí? Své tipy pište do diskuze. Kurzy jsou platné k 29. březnu.


  • Vybrali jsme pro Vás