Doporučujeme

Fotbal - ilustrační foto - Fotbal, ilustrační foto, míč, kopačky, trávník

Fotbal - ilustrační foto - Fotbal, ilustrační foto, míč, kopačky, trávník | foto: MF DNES

Německý tisk: Do skandální sázkařské aféry je namočen i Slovák Marko

  • 5
Slovenský člen komise rozhodčích UEFA Jozef Marko čelí vážnému obvinění. Podle německého tisku figuruje ve velkém skandálu kolem sázek na fotbalové zápasy, kterým se od loňska zabývá německá prokuratura.

Magazín Der Spiegel píše, že právě on zařídil, aby byl mezi sudí na nejvyšší úrovni zařazen Bosňan Novo Panič, jeden z hlavních aktérů skandálu.

Der Spiegel s odvoláním na vyšetřovací spis státního zastupitelství v Bochumi uvedl, že se Marko loni v říjnu v Piešťanech sešel s členem gangu Marijem C., který je od listopadové razie ve vyšetřovací vazbě.

Cílem schůzky bylo, aby Panič mohl řídit, a podle pokynů gangu ovlivňovat, zápasy Evropské ligy. Paniče letos v únoru UEFA potrestala doživotním zákazem činnosti.

Podle magazínu má UEFA už půl roku k dispozici dvacetistránkový spis, v němž figuruje Slovák Marko. Ten jakékoli manipulace popřel, nikdo z UEFA ho prý kvůli tomu nekontaktoval.

Korupční kauza vypukla loni v listopadu a podle vyšetřovatelů bylo zmanipulováno přes 200 zápasů, včetně utkání evropských pohárů. Ovlivňování prý organizoval chorvatský gang se sídlem v Německu a vydělal tím minimálně 10 milionů eur.

,
  • Vybrali jsme pro Vás