Doporučujeme

NA ZEMI. Takhle Rafael Nadal končil grandslamový turnaj v Paříži. Nyní se vrací. Jak bude úspěšný?

NA ZEMI. Takhle Rafael Nadal končil grandslamový turnaj v Paříži. Nyní se vrací. Jak bude úspěšný? | foto: ČTK

Nadal se vrací na kurty. Favoritem tenisového turnaje v Montrealu ale není

  • 8
Přes dva měsíce chyběl pro zranění. Během té doby přišel o post světové jedničky. Tenista Rafael Nadal se vyléčil a hodlá se na trůn vrátit. Podle kurzů sázkových kanceláří však favoritem turnaje v kanadském Montrealu není.

Nejvíc bookmakeři věří současné světové jedničce Rogeru Federrerovi. Čerstvý otec dvojčat Charlene Rivy a Myly Rose by měl na tvrdém povrchu v Montrealu vyhrát celý turnaj. Sázková kancelář William Hill na jeho vítězství vypsala kurz 2,75.

Za Federrem není navrátilec Nadal, ale britský tenista Andy Murray. Pokud si na něj vsadíte u Synot Tipu, vyhrajete čtyřnásobek vsazené částky. Španělský tenista je až třetí vzadu.

Kurzy na celkového vítěze turnaje v Montrealu

Roger Federrer: 2,6 - 2 - 2,75
Andy Murray: 4 - 3,3 - 3,75
Rafael Nadal: 7 - 7,5 - 7

Tomáš Berdych: 80 - 80 - 67
Radek Štěpánek: 150 - 125 - 126

Kurzy jsou v pořadí Synot Tip, Sky Bet, William Hill

Sám Nadal vyjadřuje nad svým comebackem pochybnosti. "V tréninku se cítím už určitě lépe. Ale popravdě řečeno nevím, zda jsem úplně fit. To se ukáže až v zápasech," řekl španělským novinářům. - čtěte Zda dosáhnu toho, co Federer? To si zatím nemyslím, říká Nadal

Posledním Nadalovým zápasem byla porážka se Švédem Robinem Söderlingem ve 4. kole pařížského grandslamu. Prvním soupeřem na turnaji série Masters bude buď jeho krajan David Ferrer, nebo srbský tenista Viktor Trockij.

Turnaje v Montrealu se zúčastní také čeští tenisté. Ovšem vsadit na jejich prvenství by byl zřejmě risk. Nejnižší kurz má u britské sázkové kanceláře William Hill Tomáš Berdych - 67. U Sky Betu si může vsadit na Jana Hernycha. Za vsazenou stokorunu vyhrajete 50 tisíc.

Komu věříte vy? Federrerovi, Nadalovi, nebo někomu jinému?

Vrací se i Belgičanka Kim clijstersová

Jeden velký comeback má i ženský tenis. Turnaj v Cincinnati bude první pro belgickou hráčku Kim Clijstersovou. I ona byla světovou jedničkou. Pauzu však měla příjemnější než Nadal - byla na mateřské dovolené. Ani ona není favoritkou. William Hill na celkové vítězství v turnaji vypsal kurz 26:1, Sky Bet dokonce až 40:1.

Soupeřkou Clijstersové je v 1. kole Francouzka Marion Bartoliová, 13. hráčka světa. Povede se mamince Clijstersové návrat?

Jak daleko dojde po svém návratu na dvorce tenista Rafael Nadal na turnaji v Montrealu?

celkem hlasů: 315

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:00 úterý 11. srpna 2009. Anketa je uzavřena.

čtvrtfinále - semifinále
čtvrtfinále - semifinále 155

2. - 3. kolo
2. - 3. kolo 81

finále - vítěz
finále - vítěz 79


  • Vybrali jsme pro Vás