Doporučujeme

TO SNAD NE. Roy Hodgson, trenér Liverpoolu, nemůže uvěřit, co jeho svěřenci předvádí na hřišti.

TO SNAD NE. Roy Hodgson, trenér Liverpoolu, nemůže uvěřit, co jeho svěřenci předvádí na hřišti. | foto: AP

Liverpool jako Slavia: schyluje se k návratu trenéra Beníteze?

  • 7
Měl být spásou, ale koučem fotbalistů Liverpoolu nejspíš nezůstane ani jednu celou sezonu. Podle bookmakerů renomovaných sázkových kanceláří bude trenér Roy Hodgson příštím manažerem v anglické lize, který přijde o místo.

Na to, že Hodgson bude příštím vyhozeným trenérem, se u britských sázkových společností sází s kurzy kolem 2,00. Bookmakeři Paddy Power zase předpovídají, že třiašedesátiletý bývalý obránce nevydrží na lavičce Liverpoolu do konce sezony.

Slavný tým se mátožně motá kolem středu tabulky - daleko za pohárovými příčkami. Na kontě má víc porážek než výher a záporné skóre. Radost si užil jen v Evropské lize, ve které snadno postoupil do jarní části, v níž narazí na Spartu.

Do Prahy už ale Liverpool může přijet s novým trenérem. Ale jakým?

Nechme stranou spekulace zahraničních novinářů a podívejme se na kurzy sázkových kanceláří. Z nich vychází jako jasný favorit Frank Rijkaard, bývalý kouč Barcelony nebo nizozemské reprezentace. Další možností je angažování Didiera Deschampse, jenž v současné době úspěšně působí v Marseille. Na výběr sázkaři mají například i klubovou legendu Kennyho Dalglishe (nyní liverpoolská juniorka), Ralfa Rangnicka (naposled Hoffenheim) nebo Martina O´Neilla (naposled Aston Villa).

Podle kurzů ovšem může nastat i kuriózní situace: na lavičku Liverpoolu by se mohl vrátit Rafael Benítez. Právě španělského kouče přitom Hodgson ve funkci vystřídal. Benítez pak odešel do Interu Milán, kde ale nevydržel dlouho a nyní čeká na nové angažmá.

Kdyby se Benítez do Liverpoolu vrátil (kurzy se na tuto variantu pohybují od 6,00 do 11,00) nastala by podobná situace jako před časem ve Slavii. V pražském klubu se také Karel Jarolím v červnu 2010 vrátil k týmu, přestože v březnu mužstvo opustil. O tři měsíce později už ale skončil definitivně.

Čeká podobný scénář i Liverpool?

Přístí trenér Liverpoolu

Kurzy světových sázkových kanceláří

F. Rijkaard: 4,00 - 2,25 - 6,00
D. Deschamps: 5,00 - 4,50 - 7,00
K. Dalglish: 5,00 - 6,00 - 10,00
R. Benítez: 6,00 - 11,00 - 8,00
R. Rangnick: 6,50 - X - 8,00
M. O´Neill: 8,00 - 6,00 - 6,00
Kurzy jsou v pořadí: SkyBet - William Hill - Paddy Power.


  • Vybrali jsme pro Vás