Doporučujeme

Momentka z duelu Litvínov (ve žlutém) - Budějovice.

Momentka z duelu Litvínov (ve žlutém) - Budějovice. | foto: Petr Kreutzer, MF DNES

Litvínov hájí první pozici, Pardubice chtějí odčinit debakl

  • 0
Hokejisté Litvínova hostí v pátečním 6. kole extraligy Zlín a budou v něm hájit první místo, které vybojovali úterním vítězstvím na Slavii. Úspěšnou bilanci však budou chtít prodloužit i České Budějovice, ty však hrají na ledě Pardubic. Tedy týmu, jenž má po domácím debaklu se Spartou co napravovat.

TŘINEC – SLAVIA, 30. září od 17:00
Kurzy:
1.80 x 1.26 x 4.20 x 1.84 x 3.28

Třinci aktuálně patří dvanáctá příčka, čtyři body po čtyřech odehraných zápasech je velmi málo pro úřadujícího šampiona. Naopak Slavia vstoupila do sezony slušně.

TAK TROCHU ŠERM. Ani úporná snaha slávisty Jiřího Vašíčka (vlevo), jenž holí sejmul Jana Peterka z Třince, nepomohla jeho týmu do finále.

Slezané odehráli fakticky dobře jen jednu třetinu, tu závěrečnou v Mladé Boleslavi, kde dokázali otočit nepříznivý vývoj utkání z 1:2 na končených 7:2. Sešívaní mohou litovat domácí porážky s Litvínovem, jinak by mohli být na špičce.

Pokud udrží Třinec hru z poslední třetiny v Mladé Boleslavi, měl se poprvé radovat z výhry na domácím hřišti. Je však třeba mít na mysli, že zatím nepředváděl stabilně dobré výkony a Slavii jde opět velmi dobře hra na soupeřových kluzištích. Takže i když se tento zápas zdá jako jedna z nejlepších sázek tohoto kola, je třeba být opatrný s vkladem.

TIP: vítězství Třince v kurzu 1.80
TIP JIŘÍHO HOLEČKA: vítězství Třince v kurzu 1.80

LITVÍNOV - ZLÍN, 30. září od 17:30
Kurzy:
2.20 x 1.42 x 4.00 x 1.55 x 2.54

Střetnutí dvou týmů, které trochu překvapivě aktuálně vládnou extralize. Litvínov s deseti body vede tabulku, Zlín má o jeden bod méně a patří mu čtvrtá pozice. Stále se čeká, že se Severočechům přestane v dalším kole tak výrazně dařit, na druhou stranu svou formu potvrdili už několikrát. Nyní přivítají Zlín, který v posledním kole dokázal na domácím ledě otočit zápas s Pardubicemi. Nelze asi předpokládat, že by Litvínov dlouhodoběji kraloval, ale je složité předpovědět, kdy přijde ztráta formy. Toto utkání by mohlo mít poměrně vyrovnaný průběh.

TIP: Remíza v kurzu 4.00
TIP JIŘÍHO HOLEČKA: vítězství Litvínova v kurzu 2.20

PARDUBICE – Č. BUDĚJOVICE, 30. září od 18:00
Kurzy:
1.80 x 1.26 x 4.20 x 1.84 x 3.28

Extraliga živě

Všechny zápasy můžete sledovat v přímém přenosu na TV Tipsport

V Pardubicích zažili hokejisté a především fanoušci šok v duelu se Spartou. Té se do tohoto utkání příliš nedařilo, neboť vázla souhra nově poskládaného týmu, na východě Čech však dokázala využít chyb domácích. Nutno podotknout, že Sparta měla také štěstí. První třetina skončila výsledkem 1:4, podobnou potupu od Českých Budějovic prostě nemohou pardubičtí hokejisté připustit. Jihočeši po porážce v prvním zápase na ledě Litvínova dokázali třikrát v řadě vyhrát a posunuli se na výbornou třetí příčku. Jakýkoli jiný výsledek než výhra Pardubic by však byl překvapením.

TIP: vítězství Pardubic v kurzu 1.80
TIP JIŘÍHO HOLEČKA: vítězství Pardubic v kurzu 1.80

KLADNO – ML. BOLESLAV, 30. září od 18:10
Kurzy:
1.75 x 1.24 x 4.30 x 1.85 x 3.26

Kladenští vstoupili do sezony velmi dobře. Osm bodů a páté místo je asi více než by odpovídala konkurenceschopnost kádru. Určitou zajímavostí je, že Středočeši mají na pátém místě negativní skóre 12:14, když například dvanáctý Třinec má kladnou bilanci 13:12. Přesto jsou výsledky klubu překvapením a po porážce ve Varech se dá čekat, že se tým bude sunout do spodní poloviny tabulky, kde by se měl podle hokejových odborníků nacházet. Kladno navíc nemůže počítat s Miloslavem Hořavou, který míří do Ženevy.

Radost hokejistů Kladna po rozhodující brance do sítě Mladé Boleslavi.

Opakem je Mladá Boleslav. Ta v úvodních pěti zápasech ani jednou nebodovala, ačkoli hrála čtyřikrát doma. Bruslařský klub před sezonou posílil a je znát, že kádr si sedá. Navíc měl v některých situacích smůlu. V posledním domácím utkání s Libercem zlepšil defenzívu a k bodovému efektu chybělo jen vstřelení branky. Lze čekat, že do Kladna tentokrát bude cestovat díky zlepšené defenzívě s šancí na úspěch.

V tomto utkání by se mohlo zrodit překvapení. Před sezonou se předpokládalo, že by se oba týmy měly pohybovat ve stejných patrech tabulky a lze čekat, že s více odehranými koly by se mohla bodová propast zmenšovat.

TIP: remíza v kurzu 4.30 (případně neprohra hostů za 1.85)
TIP JIŘÍHO HOLEČKA: vítězství Kladna v kurzu 1.75

LIBEREC – KOMETA BRNO, 30. září od 18:30
Kurzy:
1.95 x 1.32 x 4.10 x 1.71 x 2.92

Liberec hrál doma jen jednou a totálně propadl, když prohrál s Vítkovicemi 0:6. Ne příliš dobrou bilanci z úvodu sezóny však Bílí Tygři napravili dvěma výhrami na kluzištích klubů, kterým se nedaří. Vítězství 3:1 z Karlových Varů a 1:0 z Mladé Boleslavi posunuly klub na šesté místo.

Tipujte výsledky extraligy

Zapojte se do soutěže o ceny v hodnotě 10 tisíc korun a další prémie

Brno je sedmé a má jen o bod méně. Paradoxně na rozdíl od Liberce má Kometa aktivní skóre 11:10, Severočeši mají skóre výrazně pasivní 9:14. Jenže do branky se postavil místo Vošvrdy zkušený Marek Pinc a mužstvo už tolik neinkasuje.

Kometa má na začátku sezony poměrně těžký los, se kterým se však vyrovnala velmi dobře. A výhry 3:1 v Třinci a 3:2 s Plzní budí respekt. V dresu Komety přijedou do Liberce někdejší ikony Severočechů Andrej Podkonický a Leoš Čermák. I z tohoto důvodu čeká Tipsport arénu atraktivní duel, který může skončit jakýmkoli výsledkem. Přesto mají zřejmě o něco větší šance na úspěch domácí.

TIP: vítězství Liberce v kurzu 1.95
TIP JIŘÍHO HOLEČKA: vítězství Brna v kurzu 2.92


  • Vybrali jsme pro Vás