Doporučujeme

O VELKÉ PENÍZE. V pražském holetu Hilton se hrál poker o miliony. Z vítězství se radoval německý kvalifikant Martin Finger.

O VELKÉ PENÍZE. V pražském holetu Hilton se hrál poker o miliony. Z vítězství se radoval německý kvalifikant Martin Finger. | foto: Lukáš Bíba, MF DNES

Kvalifikant z Německa ve finále pokeru porazil nizozemského amatéra

  • 2
Do pokerového turnaje se jedenadvacetiletý student "proklikal" na internetu. A pak Němec Martin Finger v pražském hotelu Hilton vydržel u stolu nejdéle ze všech. Kvalifikant známý pod přezdívkou 0PIGGYBANK ovládl turnaj prestižní série European Poker Tour a odváží si domů výhru 720 tisíc eur.

Finger je pokerovým profesionálem, specializuje se však na on-line hraní. Tento rok začal sbírat úspěchy i na živých turnajích. Pražské vítězství je zatím ten nejzářivější triumf. Kromě výše zmíněné částky, která v přepočtu dělá něco kolem 19 milionů, získává ještě náramek pro šampiony v hodnotě skoro čtvrt milionu a pěknou trofej EPT.

Německý student za sebou nechal rekordní počet 721 soupeřů. Každý z nich musel zaplatit buy-in (vstupní částku) 5 tisíc eur a pak jen doufat, že přijde karta a zvolená strategie přinese hodně čipů (žetonů).

Vše o turnaji EPT

Němec Finger na finálový stůl vstupoval jako favorit. Skoro všechny hvězdy světového pokeru byly venku. Nakonec německého studenta nejvíce potrápil téměř neznámý bankovní úředník z Amsterdamu.

Třicátník David Boyaciyan pronikl jako amatér mezi pokerovou smetánku teprve před měsícem. Teď se dostal s Fingerem do úplného finále, tzv. heads upu.

I když Nizozemec podlehl, získal slušnou částku - v přepočtu asi 14 milionů.

Podobnou cestou jako šampion Finger prošla i Češka Michaela Smrčková, také ona hrála na PokerStars on-line kvalifikaci. A byla z domácích hráčů na druhém místě, její odměnou je 20 tisíc eur, tedy asi půl milionu korun. O kousek lepší byl Vojtěch Růžička. Skončil šestnáctý, což mu vyneslo ještě o tři tisíce eur navíc.

Růžička tak navázal na úspěch z minulého týdne, kdy byl v dalším pražském hotelu Corinthia nejlepší na turnaji World Poker Tour. Na placené pozice se naopak nedostali nejznámější Češi. Vítěz EPT z roku 2009 Jan Škampa vypadl už první den, finalista Světové série v Las Vegas Martin Staszko vydržel jen o den déle.


  • Vybrali jsme pro Vás