Doporučujeme

Hráči Osnabrücku se nechali podplatit. Ilustrační foto

Hráči Osnabrücku se nechali podplatit. Ilustrační foto | foto: SXC.hu , SXC.hu

Jeho tým sestoupil. Po měsících se trenér dozvěděl, že hráči zápasy prodali

  • 9
Až do teď žil v domnění, že jako trenér selhal. Jenomže Claus-Dieter Wollitz za špatné výsledky německého Osnabrücku nemohl. Jeho hráči se nechali uplácet a pak naschvál prohrávali.

Osnabrück hrál v minulé sezoně druhou ligu, ve které se o dva body nezachránil, a spadl o soutěž níž.

Selhání trenéra? Kdeže! V posledních dnech vyšlo najevo, že hráči nejspíš prohrávali schválně. Dostali za to totiž slušně zaplaceno od sázkařského gangu.

Vše o kauze v Osnabrücku

Marcel Schuon (nyní bez angažmá) už se přiznal, podezření padlo i na Thomase Reichenbergera (stále Osnabrück) a Thomase Cichona (jihoafrický Moroka Swallows). A další možná přibudou.

"Úplně mě to vzalo, když jsem se to dozvěděl. Jsem šokován, že tihle fotbalisté hráli v týmu, který jsem pět let vedl," citoval nedávno německý deník Bild zděšeného kouče Wollitze, jenž v současné době trénuje druholigovou Chotěbuz.

Obrovský sázkařský skandál se v Německu točí hlavně kolem Osnabrücku. Je už celkem jisté, že minimálně utkání proti Augsburgu gang ovlivnil. Další zápasy vyšetřovatelé prověřují.

Největší sázkařský skandál v historii se týká nejméně devíti evropských zemí, mezi kterými není Česko. Evropská fotbalová unie vyšetřuje víc než dvě stě zápasů, k nimž přibyly ještě další nefotbalové akce.


  • Vybrali jsme pro Vás