Doporučujeme

Slavia byla před ligovým startem hlavním adeptem na titul. Po podzimní části už není.

Slavia byla před ligovým startem hlavním adeptem na titul. Po podzimní části už není. | foto: Jan Zátorský, MAFRA

Jak fotbalový podzim zamíchal s kurzy na titul

  • 0
Když jste se před začátkem fotbalové sezony podívali na kurzy sázkových kanceláří, jasným favoritem byla Slavia, které měla sekundovat maximálně Sparta. Po podzimu je všechno jinak. Podívejte se, jak se v postupně měnily kurzy.

Jen si vzpomeňte, jaká kolem Slavie panovala euforie. Po dvou titulech každý předpovídal mistrovský hattrick. Bookmakeři na ni proto vypsali kurzy jen lehce nad 2,00. Sparťanské šance se pohybovaly kolem 2,50. -čtěte Kurzy na ligu: Titul vyhraje Slavia, Sňozík nastřílí víc gólů než Řepka

"Troufnu si říct, že titul Slavia obhájí. Posílila líp než Sparta," tvrdil před ligovým startem Ladislav Vízek, bývalý skvělý fotbalista a nyní odborník.

Po pěti měsících je všechno jinak.

Titul bookmakeři prognózují Spartě a na druhém místě by podle nich měly skončit Teplice, současný lídr, na kterého se třeba u Tipsportu před sezonou sázelo s kurzem 80,00. Třetím největším favoritem je podle sázkových kanceláří Ostrava (kolem 10,00), na níž dotírá Jablonec (zhruba 12,00).

A co Slavia? Ta se z kurzů kolem 2,00 propadla na 15,00, což značí, že titul je v tuhle chvíli spíš utopií.

Bookmakeři kurzy aktualizují po každém kole. Slavia z pozice favorita spadla po desátém kole, kdy doma podlehla Spartě. A právě její největší rival se od té chvíle drží v čele skupinky adeptů na titul. Po třináctém kole (Slavia padla v Příbrami) se před tým z Edenu dostaly v předpovědích bookmakerů i Teplice.

"Podle mě má Slavia šanci pořád. Věřím, že se Spartou se bude prát až do konce. Před námi je sice ještě víc mužstev, ale ta budou pod tlakem a naopak my se budeme dotahovat," řekl po 16. kole slávistický záložník Rudolf Skácel. "Osm bodů není nepřekonatelná ztráta, dá se s tím něco udělat. Věřím, že Slavia do boje o titul promluví."

Jak nakonec souboj Sparty a Teplic dopadne? Nebo jarní část zamíchá s kurzy stejně jako první polovina soutěže?

Podívejte se, jak se kurzy vyvíjely u společnosti Tipsport:

Graf - vývoj kurzů na fotbalovou ligu



  • Vybrali jsme pro Vás