Doporučujeme

Ilustrační foto.

Ilustrační foto. | foto: Lukáš Bíba, MF DNES

Začal největší pokerový turnaj v Praze, hrají i české hvězdy

  • 0
Už je z toho příjemná tradice. Rok co rok lámou pokerové turnaje v Praze rekordy. Eureka Poker Tour je vůbec největším turnajem, který se kdy v českém hlavním městě konal. Od neděle bojují o výhru také česká esa v čele s Martinem Staszkem.

Prosinec dělá z Prahy pokerový ráj. Poslední měsíc v roce tu probíhá několik významých turnajů a do Česka míří všichni, kteří ve světě této karetní hry něco znamenají. Pod hlavičkou PokerStars.net začal v luxusním hotelu Hilton turnaj Eureka Poker Tour.

Ačkoliv to byl původně turnaj druhé kategorie, doplněk k prestižnějšímu European Poker Tour, letos je o něj nebývalý zájem. První den se zaregistrovalo 366 hráčů, v pondělí se přihlásilo do hry dalších skoro 800 lidí. Jen pro srovnání - loni tu bylo 650 pokerových hráčů.

Třetí ročník Eureka Poker Tour v Praze tak bude znovu rekordní, a to i možnou výhrou. Buy-in (vstupní částka) činí 1 100 eur, i to je důvod, proč hraje tolik lidí. Loni bral vítěz v přepočtu tři a půl milionu korun, takže se dá čekat, že nyní se částka ještě zvýší.

Do turnaje se přihlásilo také několik tuzemských hvězd. Pro širokou veřejnost je nejznámější Martin Staszko, který v roce 2011 ve Světové sérii za druhé místo získal skoro 100 milionů korun. Pak jsou tady třeba Martin Hrubý, Votějch Růžička a další.

Do druhého hracího dne, který začne v úterý, postoupilo osm Čechů. Nejvíc žetonů měl Jean-Yves Mallat ze Spojených arabských emirátů. Pořadím ještě zamíchá pondělní večer. V Hiltonu se hraje na 80 stolech, pro hráče je opět připraven největší luxus.

Na Eureku naváže od čtvrtka hlavní turnaj v rámci European Poker Tour. Ve stejný den se odehraje v Praze charitativní turnaj, jehož se zúčastní i tenista Rafael Nadal, fotbalisté Ronaldo a Andrej Ševčenko či lyžař Alberto Tomba.


  • Vybrali jsme pro Vás