Doporučujeme

Český slavík 2012 - Daniel Landa aka Kouzelník Žito

Český slavík 2012 - Daniel Landa aka Kouzelník Žito | foto: Dan Materna, MAFRA

Na Landu alias Žita se dá vsadit: zda uspěje v rallye či jako kouč

  • 47
Zpěvák Daniel Landa se rozhodl nebýt Danielem Landou. Teď si říká kouzelník Žito 44 a chce si plnit dětské sny. Mezi jeho "kejkle" patří také sportovní výkony. Nyní si na jeho úspěch můžete vsadit: zda zazáří v rallye, jako mentální kouč či uspořádá koncert pro sto tisíc lidí.

Sázková kancelář Fortuna podruhé během několika málo týdnů pohotově reaguje na aktuální společenské dění a po kurzech na příští přítelkyni slavného hokejisty Jaromíra Jágra se dá nyní vsázet na Daniela Landu, tedy spíše kouzelníka Žita 44.

Bývalý zpěvák, herec a skladatel se rozhodl, že si pomocí různých odvážných kousků splní sny a zároveň trochu změní společnost. Na lidi ostatně apeloval v ostrém projevu při sobotním udílení cen Český slavík (více o projevu ZDE).

"Mým cílem je umístění do čtvrtého místa na mistrovství světa v rallye," prohlásil Landa. Fortuna vypsala kurz 250:1 na to, že se Landa do konce roku 2014 umístí v jakémkoliv závodě MS v kategorii WRC. Kurz je hodně vysoký, i když čtyřiačtyřicetiletý Landa už zkušenosti se závoděním má. Ale ne v tak těžkých podmínkách.

Dalším Landovým cílem je dostat fotbalisty Sigmy Olomouc, jimž pomáhá s mentálním tréninkem, do dvou let do finále Ligy mistrů. "Jsem čaroděj, tak nikdy neříkejte nikdy," tvrdí Landa. Bookmakeři Fortuny tomu však moc nevěří. Na účast Olomouce v semifinále nejprestižnější klubové soutěže v příštích dvou sezonách vypsali hodně vysoký kurz - 1000:1.

Nejreálněji vidí Fortuna třetí Landovu kejkli - koncert pro sto tisíc lidí. Takový megakoncert by byl mezi českými hudebníky rekordní. Vsadit si můžete s kurzem 20:1.

"Danielu Landovi, respektive Žitovi 44, sebevědomí rozhodně nechybí. Pokud se mu je podaří plnit, uvěřím, že je skutečným čarodějem. Pokud si opravdu tak věří, nabízím mu sázku - když zkombinuje všechny tři uvedené sázkové příležitosti na jeden tiket a vsadí 10 korun, bude bojovat o výhru 50 milionů," říká Michal Hanák, hlavní bookmaker společnosti.


  • Vybrali jsme pro Vás