Doporučujeme

NEZBÝVÁ NEŽ POBLAHOPŘÁT. Tomáš Berdych (zády) gratuluje Michaelu Llodrovi k vítězství.

NEZBÝVÁ NEŽ POBLAHOPŘÁT. Tomáš Berdych (zády) gratuluje Michaelu Llodrovi k vítězství. | foto: AP

Češi věřili Berdychovi. Zaplakali. Radovat se mohla jen hrstka sázkařů

  • 8
I když kdekdo tvrdil, že tenista Tomáš Berdych dojde na US Open klidně i do finále, našli se i sázkaři, kteří si mysleli opak. Několik z nich dokonce v kurzu 23,50 vsadilo, že česká jednička prohraje v prvním kole 0:3.

Sázkařů, kteří před zápasem Berdych - Llodra správně tipli, že francouzský tenista vyhraje 3:0, bylo v Česku minimum, odhadem pár stovek. "Přijali jsme jen 91 sázek na tento výsledek," upřesnil Jiří Hadrava z Tipsportu. "Na tenhle výsledek si nevsadil skoro nikdo," přiznal také Zdeněk Zikmund ze Sazky. "My měli jen tři tikety," usmál se Petr Šrain z Fortuny.

Není překvapením, že sázkaři věřili Berdychovi. Český tenista je ve světovém žebříčku na sedmém místě, na nedávném Wimbledonu hrál ve finále a všude kolem něj se říkalo, že právě on může letos US Open klidně i vyhrát (viz například názor bývalého trenéra Federera). Navíc kurz na jeho vítězství byl jen kolem 1,15 - byl zkrátka jasným favoritem.

"Ano, je pravda, že favoritem byl. Přesto jsme přijali na Llodrovo vítězství o něco víc sázek, než tomu bylo u ostatních zápasů favoritů proti outsiderům," uvedl Hadrava. "Zřejmě za to mohla Berdychova prohlášení, že je Llodra nepříjemný soupeř."

Na vítězství Berdycha si u Tipsportu vsadilo 97 procent sázejících, u Fortuny ještě o procento víc. Utkání bylo nejsázenější v dosavadním průběhu turnaje.

Zápas zároveň udělal obrovskou radost sázkaři, který jako jeden z mála Berdychovi nevěřil. Vsadil dva tisíce korun, že prohraje 0:3. V kurzu 23,50 vyhrál 47 tisíc korun.

"Utkání bylo nejsázenější v celém průběhu turnaje a tohle byl nejvyšší trefený kurz během turnaje," upřesnil Hadrava.


  • Vybrali jsme pro Vás