Doporučujeme

Barbora Špotáková vybojovala stříbro. Lidé víc věřili Abakumovové, která nakonec skončila bronzová.

Barbora Špotáková vybojovala stříbro. Lidé víc věřili Abakumovové, která nakonec skončila bronzová. | foto: Michal Růžička, MAFRA

Češi na atletické mistrovství prosázeli rekordní částku, lákal je hlavně Bolt

  • 2
Nedávno skončené mistrovství světa v atletice si sázející užili, tipovali víc než v předchozích letech. Zároveň ale prodělávali. Sázkové kanceláře přiznávají zisk přes deset procent z celkové prosázené částky.

"Objem vkladů se u naší společnosti zastavil u hranice deset milionů korun," uvedl Petr Šrain, tiskový mluvčí Fortuny. O něco lépe je na tom Tipsport. U dalších sázkových kanceláří už se celková suma snižuje. Dohromady tak Češi prosázeli řádově desítky milionů korun.

Tiket č. 1

Unibet
Vklad: 500 tisíc
Kurz: 1,04
Oštěpařka Abakumovová do 3. místa.
Výhra: 520 tisíc

Z této částky se ale sázejícím zpátky do peněženek vrátilo na výhrách jen zhruba 90 procent. Vítězem v souboji bookmakeři - sázkaři tak jsou favorizovaní zástupci sázkových kanceláří.

"Zájem o atletiku postupně roste. Samozřejmě to nejde srovnávat třeba s anglickou fotbalovou ligou, ale hodně sázkařů už si v atletice našlo to své," řekl Lukáš Vincent, bookmaker nadnárodní Unibetu.

Na co lidé nejvíc sázeli? Podle vyjádření zástupců sázkových společností jednoznačně mužský sprint na 100 metrů, kde exceloval jamajský fenomén Bolt.

"Hodně se také prosázelo na ženský oštěp, kde jsme měli stříbrnou Barboru Špotákovou. Většina sázejících ovšem věřila Abakumovové, která ovládla kvalifikaci. Ruska nakonec skončila třetí a díky jejímu zhoršení jsme vydělali," poznamenal Pavel Krejčí, hlavní bookmaker Synot Tipu.

Tiket č. 2

Synot Tip
Vklad: 50 tisc
Kurz: 1,01
Tyčkařka Isinbajevová do 3. místa.
PROHRÁL
Více ZDE.

Letos sázející tipovali mnohem víc než během minulého šampionátu v roce 2007. Některé společnosti tvrdí, že objem přijatých sázek byl dokonce až dvojnásobný.

"Podílel se na tom jak internet, tak skutečnost, že jsme vypsali mnohem víc kurzových příležitostí," myslí si Zdeněk Zikmund ze Sazky. "Internet na tom má velkou zásluhu, rozhodně si nemyslím, že by to bylo větším zájmem o sázení na atletiku," souhlasí Jiří Hadrava z tiskového oddělení Tipsportu.

Mistrovství světa v číslech

Objem vkladů
10 milionů - miliony - několik desítek milionů

Zisk z celkového objemu vkladů
10 procent - 20 procent - nezveřejnil

Srovnání je v pořadí: Fortuna - Synot Tip - Tipsport.

vysušovaný oštěpařský sektor


  • Vybrali jsme pro Vás