Doporučujeme

Barcelona vyhrála. Anonymní sázkař díky tomu bral 40 tisíc.

Barcelona vyhrála. Anonymní sázkař díky tomu bral 40 tisíc. | foto: Reuters

Barcelona slaví. A s ní i sázkař, který vyhrál tisícinásobek vsazené částky

  • 6
Dvanáct zápasů mu vyšlo tak, jak tipoval. Už jen nervózně čekal, jestli Barcelona splní jeho předpoklad a vyhraje Ligu mistrů. Ve středu večer mohl anonymní sázkař slavit: je skoro o 40 tisíc bohatší.

"Vsadil si za třicet korun. V únoru tipoval, že Barcelona vyhraje Ligu mistrů. Tehdy byl na tuhle událost kurz 3,75," poznamenal Tomáš Bahník, tiskový mluvčí sázkové kanceláře Fortuna, u které si sázkař podal tiket. "Spolu s tím vsadil ještě dalších dvanáct zápasů, které mu vyšly už dřív."

Příklady zápasů na tiketu

Inter - Manchester
remíza
Sportig - Bayern
postup Bayernu
Chelsea - Juventus
postup Chelsea
Atlético - Porto
oba dají gól

Byl z toho celkový kurz 1 264,00, přesná výhra činila 37 920 korun.

Tipující nemusel být ve středu večer moc nervózní. Barcelona se do vedení dostala už v desáté minutě, pak v poklidu kontrolovala hru. A ve druhém poločase přidala i druhou branku. -čtěte o triumfu Barcelony

Finále Ligy mistrů přitáhlo velkou pozornost sázkařů. "Sázející se rozdělili na tři zhruba stejně velké skupiny. Jedna věřila Barcelony, druhá Manchesteru a třetí tipovala remízu," uvedl Pavel Krejčí, hlavní bookmaker Synot Tipu. "Hodně lidí mělo na tiketu také speciální sázky. Třeba to, jestli někdo v zápase trefí tyčku, nebo jestli bude Messi faulován jako první."

Trochu jiné rozložení preferencí sázejících hlásí Sazka: "Přibližně polovina si vsadila na vítězství Manchesteru, čtvrtina na Barcelonu a čtvrtina na remízu," popsal Zdeněk Zikmund, tiskový mluvčí společnosti.

Jak finále LM viděly sázkové kanceláře?

Fortuna: Zájem o finále byl obrovský, sázející vsadili více než pět milionů korun. Vyrovnaný souboj sázkařů s bookmakery nakonec dopadl mírně ve prospěch bookmakerů. (Tomáš Bahník, tiskový mluvčí)

Sazka: V doplňkových sázkách věřilo 98 procent sázejících, že oba týmy vstřelí gól a většina tipovala, že v utkání padnou alespoň tři branky. Z toho je zřejmé, že ve finále Ligy mistrů jsme byli úspěšnější než sázející. Sázející naopak vydělali v sázkách na celkového vítěze Ligy mistrů. Na triumf Barcelony si jich vsadilo téměř jednou tolik než na Manchester United. (Zdeněk Zikmund, tiskový mluvčí)

Synot Tip: Zájem byl standardní, rozhodně ne nějak extrémní. Sázející se rozdělili na tři zhruba stejně velké skupiny. Jedna věřila Barcelony, druhá Manchesteru a třetí tipovala remízu. (Pavel Krejčí, hlavní bookmaker)

Tipsport: Náběry na finále Ligy mistrů byly téměř naprosto shodné, ale nakonec Tipsport nabral o několik set tisíc korun více na Manchester, k jehož triumfu se sázkaři přiklonili. Řekněme, že poměr sázek byl poté pětačtyřicet procent na Barcelonu a zbytek na Manchester. (Jiří Hadrava, tiskové oddělení)

Unibet: Finále Ligy mistrů bylo při absenci mistrovství světa a Evropy jednoznačně největší zápas letošní sezony. I když chyběl zřetelný favorit, byly náběry v řádu milionů korun. Máme dost sázkařů ve Španělsku, takže lidé trochu víc věřili Barceloně. Výsledek nás proto nepotěšil. (Lukáš Vincent, bookmaker)


  • Vybrali jsme pro Vás