Zuzana Kocumová (vlevo) slaví druhé místo na mistrovství světa v extrémním překážkovém běhu Spartan Race. Uprostřed je vítězka Lindsay Websterová. | foto: Spartan Race

Kocumová byla druhá na mistrovství světa v extrémním překážkovém běhu

  • 2
Bývalá česká reprezentantka v běhu na lyžích Zuzana Kocumová skončila druhá na mistrovství světa v extrémním překážkovém běhu Spartan Race, na kterém usilovala o třetí titul za sebou. V kalifornském Squaw Valley nestačila jen na Kanaďanku Lindsay Websterovou. V náročném závodu, při kterém nejlepší ženy strávily na trati přes tři hodiny, za vítězkou zaostala o minutu a 43 sekund.

Pro Kocumovou je to další medailový úspěch po nedávném vítězství na mistrovství Evropy v Andoře. O světovém titulu se rozhodovalo až na poslední překážce, při ručkování obě adeptky na zlato spadly, musely cvičit angličáky a Websterová udržela svůj náskok.

„Lindsay byla letos hodně dobře připravená. Do kopce byla i kousek lepší. Je to druhé místo, ale nebýt Lindsay, která běžela výborně, tak strávím na trati klidně o deset minut déle. Ona mě donutila ze sebe vydat úplně maximum. Dala jsem do toho všechno,“ uvedla vyčerpaná Kocumová v tiskové zprávě.

Závod v dějišti zimních olympijských her 1960 byl ještě náročnější než v minulých letech. Startovalo se v nadmořské výšce zhruba 1900 metrů, tisíce účastníků absolvovaly převýšení přibližně 1600 metrů a 38 těžkých překážek.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž