Diskuze

Změna v moderním pětiboji: střelba se spojí s během

Závody v moderním pětiboji budou mít od nového roku jen čtyři části. Mezinárodní federace (UIPM) schválila na víkendovém kongresu změnu pravidel, podle níž se střelba spojí se závěrečným během. Záměrem je zvýšit atraktivitu soutěží a udržet tento sport v olympijském programu, kam patří od roku 1912.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

lukhov

26. 11. 2008 7:38
Petiboj

Pekne hloupy napad. Kdyby radsi treba vyradili ten blby parkur, kde zavisi na losu, jak dobreho ci spatneho kone dostanete.;-€

0 0
možnosti

Giskard

26. 11. 2008 0:35
ještě spojit

Ještě ať spojí šerm s parkurem a ke běhu se střelbou přidat plavání.

Zatímco závodníci u parkuru budou čekat než na ně dojde řada, tak se můžou pošermovat navzájem, poté z koně seskočí, po kilometru běhu hupsnou do vody, z ní vylezou a ještě mokří odstřílí svou položku a můžou běžet do cíle. Za dvě hodiny mají závod zvládnutý...

-

Otázka je, jestli tento sport z OH nevyřadit. Členská základna asi nebude nejvyšší i v ostatních státech, pro mě jako diváka pak ani není atraktivní - je nepřehledný a v parkuru si závodník může vylosovat koně se kterým si nebude rozumět.

0 0
možnosti

diMulino

25. 11. 2008 22:15
rozpaky

Moderní pětiboj se dlouhodobě mění k horšímu. Ze sportovní discipliny se stává disciplina militaristická. Chybí už jen hod granátem a běh v plynové masce.

0 0
možnosti