Zlínští volejbalisté nejsou favority

Z l í n, Č e s k é B u d ě j o v i c e - Pouze jedinou možnost, jak napravit špatný dojem z nevydařené druhé poloviny sezony, mají před sebou extraligoví volejbalisté Fatry Zlín. Pokud ve čtvrtfinále play off vyřadí obhájce titulu České Budějovice a postoupí mezi nejlepší čtyři, mizerné výkony budou zapomenuty. Opačný výsledek potvrdí pád z vrcholu do průměru. "Jestliže vypadneme, bude to pro nás zklamání. Jasným cílem bylo umístění do čtvrtého místa," připomněl kapitán Igor Stejskal.

Rozhovor s kapitánem volejbalistů
Igorem Smolkou

Do čtvrtfinále vstupuje Zlín v pozici mužstva, které může jen překvapit. Postup se očekává od Českých Budějovic. Závěr základní části je zastihl ve výborné formě, na poslední chvíli se málem protlačily přímo do semifinále. Může Fatra zopakovat společné finále ze sezony 1998/99, kdy rovněž nebyla favoritem, přesto se radovala z mistrovského titulu?

"Pokud se vrátíme k tradiční hře bez chyb a budeme dobře bránit na síti, máme šanci," věří hrající manažer Roman Macek. Zlín začne čtvrtfinále kompletní, připravený bude i ukrajinský smečař Havaleško, který už vyléčil zlomeninu kůstky v kotníku. "Počítáme s tím, že se v průběhu zápasu objeví na hřišti. Minule v Brně už nastoupil, soupeři dělal problém jeho servis," řekl trenér Ivan Dostál, podle něhož může podání rozhodovat.

Úřadující šampion začne sérii nekompletní. Chybět mu bude smečař Jeslínek, který má skříplý nerv. Tým si nepřipouští, že by mohl skončit už ve čtvrtfinále, přestože má ze zkušeného kádru Zlína respekt. "Za současných okolností bychom měli v sérii vyhrát. Budeme mít k dispozici všechny středáky, budeme mít možnost větší improvizace," řekl trenér Českých Budějovic Zdeněk Pommer. "Dost bude záležet na tom, jak hráči zvládnou první utkání. Určitě nemají důvod nevěřit si."

Čtvrtfinálová série se hraje na tři vítězná utkání. První dva duely jsou na programu dnes a zítra v Českých Budějovicích, třetí a případný čtvrtý ve Zlíně v úterý a ve středu. Pátá možnost je naplánována na pátek 30. března do Českých Budějovic.

Volejbalisté Zlína


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Roman Macek