Dva poslední mistři bojují o postup

Zlín - Mnohem dřív, než v minulých dvou letech, vstoupí do play off volejbalisté Fatry Zlín. Zatímco vloni i předloni skončili v základní části druzí a postoupili přímo do semifinále, letošní šesté místo je donutilo začít už ve čtvrtfinále. V souboji posledních dvou mistrů narazí na České Budějovice. "Máme, co jsme si zasloužili," ironicky reagoval trenér Ivan Dostál na jméno soupeře.

Program 1. kola
play off volejbalové extraligy

23. a 24. března
v Českých Budějovicích

27. a 28. března
ve Zlíně

30. března
v Českých Budějovicích

Zlín kvůli špatným výsledkům ve druhé polovině extraligy, v níž vyhrál pouze čtyřikrát, spadnul z první příčky až na šestou. Klub si přál nastoupit ve čtvrtfinále proti Ostravě.

Zranění opor Zedníka a Štiky z ní udělalo outsidera vyřazovacích bojů. Zlín přišel o tuto možnost porážkou v předposledním kole s Perštejnem. Výhra v závěrečném utkání v Brně nic neřešila.

Ze zbylých možností jsou České Budějovice nejpřijatelnějším protivníkem, i když do série vstupují v roli jasného favorita. V posledních osmi zápasech jenom vyhrávaly a málem pronikly přímo do semifinále.

"Čeká nás těžký soupeř, ale nepojedeme tam s poraženeckou náladou. Pokusíme se o solidní výsledek, nic není jasné," varuje soupeře Dostál. "Soutěž je letos vyrovnaná, každý vyhrává i prohrává s každým. Rozhodne momentální forma," přidal se blokař Petr Sedláček.

Fatra se před pátečním startem série utěšuje tím, že proti Českým Budějovicím se jí letos celkem dařilo. Všechna čtyři utkání byla vyrovnaná, každý z tradičních rivalů uspěl dvakrát. A taky spoléhá na to, že mladá sestava úřadujícího šampiona nezvládne vypjaté chvíle play off.

"Tlak na mladé hráče bude značný. Je tady naděje, že nebudou hrát uvolněně," věří Dostál. "Třeba se rozsypou, ale musíme jim k tomu pomoci. Náš tým musí hrát lépe než soupeř a musí se nám dařit ve všech herních činnostech. Jde o všechno," dodal bojovně naladěný Sedláček.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž