TVRDÝ ÚDER. Vladimir Kličko trefuje Davida Haye.

TVRDÝ ÚDER. Vladimir Kličko trefuje Davida Haye. | foto: AP

Vladimir Kličko je po operaci ledviny, v sobotu chce obhájit tituly

  • 0
Vladimir Kličko má mysl bojovníka. O tomto víkendu sice podstoupil operaci ledviny, v sobotu však chce obhajovat tituly mistra světa v boxu v těžké váze.

Lékaři v Düsseldorfu mu při operaci endoskopicky odstranili zhruba třígramový kámen, kvůli kterému musel ukrajinský šampion přerušit přípravný kemp v Rakousku.

"Zákrok proběhl dobře. Pokud nedojde k nepředvídaným komplikacím, bude boxovat," řekl Kličkův manažer Bernd Bönte agentuře SID. "Tvrdou přípravu už měl za sebou, rozhodne se sám," dodal.

Ukrajinský boxer se nicméně necítí úplně fit. Ačkoliv nechtěl nic měnit na naplánovaném mimotréninkovém programu před duelem, musel na poslední chvíli odříct účast v dnešním večerním televizním pořadu. "Udělalo se mu špatně, tak odjel na kliniku. Necítí se zrovna dobře," omluvil boxera ve studiu Kličkův bratr Vitalij.

Vladimir Kličko musel nenadále ukončit tréninkový kemp v rakouském Goingu, odkud byl v noci na pátek vrtulníkem převezen do Innsbrucku s ledvinovou kolikou.

Pětatřicetiletý Ukrajinec se připravoval na duel s Jeanem-Markem Mormeckem o tituly WBA, IBF a WBO. V pondělí se má uskutečnit v dějišti zápasu Düsseldorfu tisková konference.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž