Ondřej Synek sbírá světové medaile ve veslování, ale v osobním životě se momentálně trápí.

Ondřej Synek sbírá světové medaile ve veslování, ale v osobním životě se momentálně trápí. | foto: Michal Sváček, MAFRA

Veslař Synek promluvil o rozchodu: Doufám, že nejsem psanec

  • 61
Mistr světa a dvojnásobný stříbrný olympionik ve skifu Ondřej Synek má do příští sezony smělé sportovní plány. A teď poprvé promluvil i o svých současných problémech v soukromém životě.

"Mám před sebou novou výzvu, chci zkusit na mistrovství světa i Evropy závodit ve dvou lodích současně: vedle skifu taky ve dvojskifu s Milanem Dolečkem, s nímž jsme už v roce 2003 byli třetí na mistrovství světa. Čeká mě zajímavý rok a ještě si psychicky odpočinu," těší se Synek.

Rozhovor s Ondřejem Synkem čtěte v sobotním vydání MF DNES

MF DNES v počítači
MF DNES pro iPad a iPhone

Právě psychický oddech bude nejspíš hodně potřebovat. A zdaleka nejen proto, že na skifu sbíral osm sezon v řadě světové medaile. Veškeré jeho sportovní úspěchy i plány totiž v očích fanoušků přebíjí jiná věc: jeho soukromé trable.

Pro sobotní vydání MF DNES vůbec poprvé exkluzivně promluvil o svém náhlém odchodu od manželky a dvou malých dětí, který usměvavému sympaťákovi zejména fanynky zazlívají. "Ptejte se, na co chcete. Já odpovím, na co budu chtít," zažertoval na úvod rozhovoru.

A pak se rozpovídal o svých současných pocitech a náladách. "Doufám, že nejsem žádný psanec," řekl mimo jiné. "Co se stalo, je moje osobní věc. Do sportování to nezasahuje."

O odchodu od rodiny, kterým se před časem hojně zabýval bulvár, mimo jiné poznamenal: "V životě nastávají různé fáze, ve vztazích se objevují problémy a já se ženou nejsme rozhodně jediní. Prostě nám dospělým to bohužel nevyšlo, ale děti jsou na prvním místě. V tom jsme se ženou zajedno."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž