Ve Světové sérii vedou Yankees

N e w Y o r k - Obhájci titulu ve Světové sérii, baseballisté New Yorku Yankees, vstoupili vítězně do letošního boje o prvenství proti týmu Mets ze stejného města. O jejich výhře 4:3 však rozhodla až třetí nastavená směna, v níž se při obsazených metách přesně trefil do míčku Jose Vizcaino a Tino Martinez doběhl po jeho odpalu pro poslední bod. Utkání městských rivalů trvalo bez devíti minut pět hodin a bylo nejdelší v historii Světové série.

Yankees dvakrát skórovali v šesté směně, Mets však hned po vystřídání na pálce otočili stav na 3:2. Trojnásobné vítěze zámořské soutěže z předchozích čtyř let Yankees pak zachránila až dohrávka deváté směny, v níž se jim podařilo díky sebeobětovacímu odpalu Chucka Knoblaucha vyrovnat na 3:3 a vynutit si prodloužení. To skončilo až po půlnoci místního času zásluhou Vizcaina, devátého pálkaře v sestavě Yankees, který při dvou autech přesně nasměroval míč do levého pole mimo dosah obránců.

Druhý zápas se hraje v neděli večer, k celkovému vítězství v soutěži je zapotřebí čtyř výher. Tým Mets se z triumfu ve Světové sérii radoval naposledy v roce 1986. Dva newyorské kluby se letos ve finále Major League Baseball (MLB) sešly znovu po 44 letech.

New York Yankees - New York Mets 4:3 (v 12. směně), stav série 1:0.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž