Boxerka Lucie Sedláčková (vlevo) pózovala se svou gruzínskou soupeřkou Putkaradzeovou před soubojem v Ústí nad Labem. | foto: Iveta Lhotská, MAFRA

Jak se okouzlující české boxerky vážily před očima nakupujících

  • 10
Pohled na váhu hrůzu nebudil, naopak. Když si na ni stouply sličné profesionální boxerky, které se v sobotu utkají na galavečeru Box Live Ústí, mužské části okukujících svítily oči.

„Už jsem si zvykla. Říkám si: Fajn, jsem vyhublá, mám dobrou postavu,“ líčí Fabiána Bytyqi, jak se s oficiálním předzápasovým vážením srovnala. V pátek si ji prohlíželi nakupující v obchoďáku Forum, kde den předtím proběhl i trénink.

Kromě vážení došlo i na tradiční focení z očí do očí; boxeři stáli proti sobě a čekali, než fotografové nacvakají snímky. Někdo měl vážný výraz, jinému cukaly koutky.

Box Live Ústí startuje ve Sportcentru Sluneta v sedm večer, jeho vrcholem jsou tři titulové zápasy. Lucie Sedláčková bude hájit evropský pás organizace WBO proti Gruzínce Putkaradzeové, stejný titul chce Štěpán Horváth udržet proti Maďaru Hafnerovi. Zlatým hřebem je zlatovláska Fabiána Bytyqi, udržet světový juniorský pás WBC musí proti Bulharce Bačevové.

Boxerka Fabiána Bytyqi při vážení ukazuje biceps, její trenér Lukáš Konečný...
Boxer Štěpán Horváth se dívá do očí Maďaru Hafnerovi po vážení před soubojem v...
Boxerka Fabiána Bytyqi před soubojem v Ústí nad Labem.

A v ringu předtím bude i její bratr Sebastian, na kterého vybafne Maďar Gluck. „Užili jsme si výbornou přípravu pod tvrdým trenérem, k dispozici jsme měli fyzioterapeuta,technického trenéra, kondičního kouče, saunaře - a všechno dokonce v jedné osobě,“ rozesmál se Sebastian Bytyqi v narážce na bývalého mistra světa Lukáše Konečného, který galavečer spolupořádá.

Lístky stojí 250 korun a Konečný tvrdí, že sedm bitev publikum rozžhaví: „Připravili jsme skvělou show. A jsem si jistý, že hala bude naplněná. Díky tomu, že jsem spolutvořil startovku, vím, že zápasy budou skvělý. Těžko říct, zda některé skončí před limitem, ale asi nikdo dopředu jasnou výhru nemá.“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž