Jitka Antošová (vlevo), Gabriela Vařeková při on-line rozhovoru v redakci iDNES.cz

Jitka Antošová (vlevo), Gabriela Vařeková při on-line rozhovoru v redakci iDNES.cz - Jitka Antošová, Gabriela Vařeková | foto: David Votruba, iDNES.cz

Vařeková s Antošovou budou na MS do 23 let útočit na třetí zlato

Čtyři české posádky se od čtvrtka do neděle představí na veslařském mistrovství světa kategorie do 23 let, které se koná v německém Brandenburgu. Největší pozornost bude upřena k dvojskifu Jitka Antošová, Gabriela Vařeková, které budou útočit už na svou třetí zlatou medaili v této věkové kategorii za sebou.

"Z jiné než zlaté medaile bychom byly zklamané," řekla Vařeková deníku Právo. Získat zlatý hattrick veslařky, které vyhrály i světový šampionát juniorek, láká.

"Nikdo ho asi nemá, jako mistrovství světa se to nejezdí dlouho," uvedla Vařeková, která nebude se svou partnerkou chybět ani na srpnových olympijských hrách v Pekingu.

České barvy bude v Brandenburgu hájit ještě dvojskif Jiří Vaněk, Jiří Zejda, dvojskif lehkých vah Marie Heřmanská, Nikol Richterová a osma Petr Handlovič, Marek Šoth, Pavel Fofonka, Jakub Houska, Jan Grulich, Michal Pleško, Petr Ouředníček a Tomáš Janeček s kormidelníkem Jakubem Gwozdiakem.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž