Leoš Rak

Leoš Rak - Trenér ústeckých hokejbalistů Leoš Rak.

V Ústí po vyřazení skončil trenér Rak

Plzeň - Krach favoritů ve čtvrtfinále hokejbalové extraligy už si našel první trenérskou oběť. V Ústí nad Labem skončil Leoš Rak, který v uplynulé sezoně dovedl Elbu k titulu. "Neznám trenéra či hráče, který rád prohrává, ale beru to sportovně. Vypadli jsme, soupeř byl lepší," uvedl Rak.

Ve čtvrtfinále kromě Ústí nad Labem vypadli i další favorité, Kladno a Hradec Králové.

Přitom pro Elbu to vypadalo na další spanilou jízdu. Vyhrála dlouhodobou část soutěže, do play-off vstupovala v roli favorita. Jenže Severočeši nepřetlačili Letohrad, soupeři podlehli 1:3 na zápasy.

"Asi jsme byli dlouho na čele a tým se zřejmě trochu uspokojil. Letohrad byl mimořádně těžký soupeř. Do vyřazovací části šli z osmé pozice, což možná svádělo k tomu, že nás čeká snadná série. Ale kdo zná jejich zkušený kádr, dobře zná i jeho sílu," uznal Rak.

Sérii začla Elba dobře, vyhrála 4:1. Jenže ve druhém domácím utkání klopýtla, Letohrad si odvezl vítězství 3:1. A doma už nezaváhal.

"Ve druhém duelu jsme inkasovali vteřinu před koncem druhé části gól na 1:2, to nás srazilo. Druhým klíčovým momentem byl hned další zápas v Letohradě. Po dvou třetinách jsme vedli o dvě branky, přesto utkání ještě ztratili," viděl důvody vyřazení dnes již bývalý ústecký trenér.

Rak je přesto se sezonou spokojený. "Zní to paradoxně, ale já jsem byl rád, že jsme se do play-off dostali. Po mistrovské sezoně odešlo pět hráčů, žádná posila nepřišla. Tým ze sebe vydal, co mohl. Prostě to na víc nestačilo."

Hokejbalová sezona však pro ústeckého lodivoda nekončí. Coby asistent reprezentačního kouče Kadaněho sleduje adepty pro blížící se mistrovství světa v Německu.

"Objedu několik zápasů. Teď je Český pohár, pak pokračuje play-off. Naším úkolem je dát dohromady co nejlepší tým, který na turnaji uspěje. Co bude dál, se uvidí," konstatoval Leoš Rak.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž