V aerobiku se čeká boj o uvolněné trůny

Praha - V neděli odpoledne se v pražském Kongresovém centru bude bojovat o medaile na republikovém mistrovství ve sportovním aerobiku a fitness týmech. Šampionát, který nese název Aquila aerobic 2004 bude zároveň kvalifikační soutěží pro květnové mistrovství světa v australském Adelaide.

Start u protinožců si vybojují první tři v každé ze sedmi kategorií. Pouze šampionům a dvěma nejlepším ženám však svaz uhradí veškeré náklady, které se pohybují kolem 60 000 korun na osobu. Ve sportovním aerobiku soutěží ženy, muži, páry a tříčlenná družstva, ve fitness týmech se medaile budou rozdávat v kategoriích step, aerobik a funk.

Ve sportovním aerobiku se uvolnily tři domácí trůny. S aktivní činností skončili trojnásobní mistři světa v družstvech Holzer, Strakoš, Valouch, v párech si dávají půlroční odpočinek rovněž mistři světa Kavříková, Jánský, přičemž Jánský logicky neobhajuje titul ani v mužích. Obhajovat loňské prvenství tak bude pouze Martina Fulínová mezi ženami.

"Neúčast těchto nejlepších závodníků bude jistě velkou motivací pro další soutěžící," poznamenala předsedkyně Českého svazu aerobiku Jitka Polášková.

Český aerobik má nového reprezentačního trenéra, po deseti letech v této funkci vystřídal dosavadního kouče Ivana Šípku donedávna úspěšný závodník Jakub Strakoš, majitel tří zlatých světových medailí ze soutěží družstev.

"V roli trenéra asi budu trpět, protože při závodech už nebudu moci nic zachraňovat," posteskl se Strakoš. "Kdežto jako závodník jsem chybu v sestavě napravit mohl. Co se dá dělat, spadlo to na mě, Ivana jsem už nepřemluvil."

Pražský šampionát začíná v 15.00 a od 15.40 bude vysílat přímý přenos na druhém programu Česká televize. Mistrovství republiky juniorů startuje rovněž v neděli, ale už v 10.30.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž