Úspěšné mužstvo ragbistů je bez trenéra

Praha - Trenér úspěšných českých rabistů Jiří Štastný rezignoval na svou funkci. "Vypracoval jsem plán pro přípravu národního mužstva, ale unie nezajistila pro jeho naplnění podmínky," uvedl kouč. Reprezentace je v polovině evropského šampionátu elitní divize čtvrtá ze šesti týmů, do dalších bojů vstoupí v únoru.

"Plán realizačního týmu reprezentace, v jehož čele byl Jiří Šťastný, nešel naplnit z ekonomických důvodů," vysvětlil Eduard Krützner, šéf české ragbyové unie.

Dočasným vedením národního mužstva byli jmenováni říčanský Petr Michovský a Josef Fatka z Tatry Smíchov, trenéři nejlepších klubů z poslední sezony.

"U reprezentace zůstanou do doby, než trenérská rada zajistí výběrové řízení pro nového trenéra," řekl Krützner. "Není vyloučeno, že bychom angažovali cizince."

Michovský a Fatka poprvé tým povedou v neděli na hřišti Tatry proti výběru profesionální britské armády. "Jde o hráče, kteří hrají ragby mimo službu, ale velmi dobře, neboť dřív působili v předních týmech," podotkl Krützner.

Proti nim se však nepostaví nejsilnější české mužstvo, ale jen ligový výběr. Přitom Česko má 14 hráčů v zahraničí, kteří tvoří páteř úspěšné reprezentace. "Nemáme peníze na jejich letenky," poznamenal šéf ragbyové unie.

Šťastný nadále zůstává trenérem extraligového Dragounu Brno

Ragbyový program
Česko 21 - výběr britské armády (středa 17.00 v Říčanech)
Výběr extraligy - výběr britské armády (neděle 15.00 na Tatře Smíchov)


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž