Uprostřed modliteb se opět začal hrát baseball

  • 1
New York - Modlitby hráčů, písně, minuty ticha a přísná bezpečnostní opatření provázely pondělní zápasy zámořské profesionální baseballové soutěže Major League Baseball (MLB), která se hrála poprvé od teroristických útoků na New York a Washington z minulého úterý. Před duely Philadelphia - Atlanta a Pittsburgh - New York Mets bezpečnostní složky přísně kontrolovaly všechna zavazadla diváků.

I sami hráči museli při vstupu na stadión ukazovat své tašky; striktní kontrole se nevyhnula ani hvězda New Yorku Mets, chytač Mike Piazza. Jen v Coloradu byly podle novinářů kontroly volnější. Většina diváků na všech stadiónech dostala při vstupu americké vlajky, všude se držela minuta ticha za oběti napadení Spojených států, zpívala se národní hymna a píseň "God Bless America".

Od útoku, při němž unesená letadla zcela zničila newyorské Světové obchodní centrum a poškodila Pentagon ve Washingtonu, bylo odloženo 91 zápasů MLB.

S americkou vlajkou nastoupili na hřiště v Los Angeles nejen hráči místních Dodgers a San Diego Padres, ale také policisté a hasiči.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž