Uhlídat Slámu! To je úkol jistebnických futsalistů

Jistebník - Pokud prohrají, tak už nebudou mít žádnou možnost nápravy. Futsalisté Jistebníku se dnes v semifinále 1. ligy střetnou s pražským Eco-Investmentem, s nímž prohrávají 1:2 na zápasy. Hostit ho budou od 20 hodin v Brušperku.

A trenér Radek Korený, který minulé dva zápasy byl kvůli trestu za protesty vůči výkonu rozhodčích jen v hledišti, netrpělivě čeká, zda se bude moci vrátit na střídačku.

"Dostal jsem stop na čtyři zápasy. Dva už mám za sebou, a tak klub požádal o prominutí zbytku. Uvidím, jak to dopadne," řekl Radek Korený.

Minule se Jistebnickým dařilo při hře bez brankáře, ze sedmi gólů tak dali pět. "Ale že bychom nyní hráli celý zápas bez gólmana, tak o tom neuvažujeme," usmál se Radek Korený. "Musíme dobře bránit a pouštět se do brejků."

Chyby z předchozího zápasu si Jistebničtí ještě nerozebrali. "Zatím jsme se pořádně na tréninku ani nesešli," uvedl Korený. "Někteří kluci jsou zranění, někteří reprezentovali a další mají pracovní povinnosti."

Postup na mistrovství světa s národním týmem vybojovali Tomáš Sluka a Jan Janovský. "Eco mělo v reprezentaci šest hráčů, tak uvidíme, co to s námi udělá," uvedl Sluka. "Hlavně si musíme dát pozor na Slámu, který nám minule vstřelil čtyři góly.

" Pokud Jistebničtí dnes uspějí, rozhodující páté střetnutí bude v neděli od 13 hodin v Praze.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Brušperk, Futsal, sláma