Tyson polského boxera vážně zranil

P r a h a - Neobvyklé odstoupení polského boxera Andrzeje Goloty už po druhém kole pátečního souboje s Mikem Tysonem vysvětlilo až pozdější vyšetření v nemocnici. Hned po zápase v Detroitu sice lékaři sešili Golotovi rány v obličeji od úderů bývalého amerického šampióna v těžké váze, teprve vyšetření v Chicagu, bydlišti polského rohovníka, ale ukázalo, že Golota utrpěl otřes mozku a má zlomenou lícní kost. Golota odmítl dále boxovat s Tysonem po dvou kolech. Když to chtěl o přestávce oznámit rozhodčímu, ten ho odkázal zpátky do rohu, neboť ještě nevypršela minuta na odpočinek. Polský boxer ale do sudího strčil a tím pro něj zápas, domluvený na deset kol, skončil.

Otrávení diváci považovali Golotu za zbabělce, z ringu ho doprovodili nesouhlasným bučením a házeli po něm odpadky. Z Detroitu polský boxer okamžitě odletěl domů do Chicaga, kde ho začala bolet hlava a měl pocity nevolnosti a závrati. Na nátlak své manželky Marioly se podrobil v nemocnici vyšetření, které odhalilo několik vážných poranění.

Po Golotově odstoupení ze souboje s Tysonem se v hale Auburn Hills spekulovalo o tom, zda si Polák zaslouží dostat prémii 2,2 miliónů dolarů, a že mu naopak možná hrozí pokuta. Lékařské zprávy o zranění by ale všechny tyto pochybnosti měly ukončit.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž