Britský boxer Tyson Fury s pásy pro šampiona těžké váhy.

Britský boxer Tyson Fury s pásy pro šampiona těžké váhy. | foto: AP

Odveta s Kličkem? Ne, konec kariéry. A pak zase Fury napsal: Zůstávám

  • 68
Na jeho odvetný zápas s Vladimirem Kličkem napjatě čekal celý boxerský svět, jenže mistr světa v těžké váze Tyson Fury oznámil konec kariéry. Ale za pár hodin bylo všechno trochu jinak, osmadvacetiletý Brit své rozhodnutí následně zpochybnil.

Fury měl obhajovat své tituly organizací WBO a WBA proti Ukrajinci Vladimiru Kličkovi, kterého loni v listopadu senzačně porazil, ale již dvakrát odvetu zrušil kvůli zdravotním potížím. Navíc čelí podezření z dopingu a hrozí mu, že o mistrovské pásy přijde.

Kontroverzní boxer, který v profesionálním ringu vyhrál všech 25 zápasů, oznámil konec kariéry na twitteru. „Box je to nejsmutnější, čeho jsem se kdy zúčastnil. Jsem ten největší a taky jsem skončil,“ napsal britský boxer a doprovodil své vyjádření několika vulgaritami.

O několik hodin později však Fury na stejné sociální síti uvedl, že výrok o konci kariéry byl jen žert. „Ha ha ha ha, mysleli jste si, že se Cikánského krále zbavíte tak lehce! Já tu ale zůstávám,“ napsal na twitteru.

03.října 2016 v 16:51, příspěvek archivován: 03.října 2016 v 17:58

Hahahaha u think you will get rid of the GYPSYKING that easy!!! I'm here to stay. #TheGreatest just shows u what the Medea are like. Tut tut

K odvetě s Kličkem měl nastoupit již 9. července, Fury ji ale kvůli zranění kotníku zrušil. Zápas byl přeložen na 29. října, ale na konci září Fury utkání znovu odvolal. Vzhledem k tomu, že v listopadu uplyne rok od duelu s Kličkem, hrozí Furymu ztráta mistrovských pásů i z tohoto důvodu. „Až se uzdravím, budu hájit to, co je mé - trůn těžké váhy,“ uvedl Fury v druhé sérii dnešních kontroverzních tweetů.

Na konci října Furyho čeká slyšení před antidopingovou agenturou kvůli pozitivnímu testu na steroidy, které u něho kontrola objevila vloni v únoru. Podle nedávných zpráv měl loni v září pozitivní nález také na kokain.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž