Britský boxer Tyson Fury

Britský boxer Tyson Fury | foto: AP

Boxer Fury údajně uplatil svědka a hrozí mu další vyšetřování z dopingu

  • 3
Boxera Tysona Furyho bude znovu vyšetřovat britská antidopingová agentura (UKAD). Jednatřicetiletý mistr světa v těžké váze organizace WBC je podezřelý, že uplatil farmáře, aby křivě vypovídal v boxerově předchozím dopingovém případu.

Fury měl v roce 2015 pozitivní test na zakázaný anabolický steroid nandrolon a tvrdil, že se mu do těla dostal z masa divokého prasete. To tehdy potvrdil i farmář Martin Carefoot a boxer v roce 2017 dostal dvouletý zákaz činnosti se zpětnou platností od poloviny prosince 2015.

Carefoot ale nyní vzal svá slova zpět a v rozhovoru pro list Mail on Sunday prohlásil, že od Furyho za výpověď dostal 25 tisíc liber (740 tisíc korun). Furyho promotér Frank Warren označil farmářovo obvinění za nehorázné, ale UKAD už potvrdila, že se případem bude znovu zabývat.

Fury v únoru v zápase o titul mistra světa těžké váhy organizace WBC v Las Vegas porazil Deontaye Wildera. V roce 2015 poté, co byl pozitivně testován na nandrolon, ale ještě než byl obviněn, senzačně porazil Vladimira Klička a získal tituly WBA, IBF a WBO.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Box, Tyson Fury, doping