Britské triatlonistky Georgia Taylorová Brownová (vlevo) a Jessica Learmonthová se připravily o výhru v Tokiu, když se chytily za ruce a nebojovaly. | foto: AP

Dvě Britky se držely za ruce, vítězství tím darovaly Bermuďance vzadu

  • 32
Předolympijský test triatlonistek vyhrála v Tokiu dvojnásobná mistryně světa Flora Duffyová z Bermud, která absolvovala první start po roční pauze zaviněné zraněním. Přesvědčivý triumf to ale nebyl. Ještě před ní cílem proběhly Britky Jessica Learmonthová a Georgia Taylorová Brownová, ale protože se při tom držely za ruku, byly diskvalifikovány.

I když závod startoval už v půl osmé ráno, provázelo ho vedro a organizátoři proto zkrátili závěrečný běh z deseti na pět kilometrů.

Duffyové horko a vlhko vyhovovaly. „V takovýchhle podmínkách závodím ráda, takže jsem se cítila dobře. Šlo hlavně o to si to taky vyzkoušet,“ uvedla světová šampionka z let 2016 a 2017.

„Bylo skvělé si zase s holkama zazávodit. Přes rok jsem takovou intenzitu nezažila a někdy jsem si myslela, že už to ani nepůjde. Tohle je ideální scénář,“ řekla jedenatřicetiletá triatlonistka, kterou dlouho trápilo zranění nohy.

Bermudská triatlonistka Flora Duffyová

Cílem proběhla jedenáct sekund po Learmonthové a Taylorové Brownové, které podle triatlonové unie ITU nevyvinuly dostatečné úsilí v boji o prvenství.

Závod byl současně příležitostí pro některé triatlonistky vybojovat si účast na hrách v příštím roce. Muži budou závodit v pátek. Čeští reprezentanti v Tokiu nestartují.

Britské triatlonistky Georgia Taylorová Brownová (vlevo) a Jessica Learmonthová se připravily o výhru v Tokiu, když se chytily za ruce a nebojovaly.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž