Tři české baseballové týmy čekají poháry

Brno - K turnaji Poháru mistrů evropských zemí do Barcelony odletěli dnes sedminásobní čeští šampióni v baseballu Draci Brno. Druhý tým loňské sezony a současné tabulky extraligy Technika Brno bude startovat v Poháru vítězů pohárů v německém Řezně. Pražský Krč Altron nastoupí v Poháru CEB v Madridu.

Draci Brno se ve středu střetnou s italským Nettunem, ve čtvrtek s nizozemským týmem Mr. Cocker a v pátek změří síly v posledním zápase ve skupině se San Marinem.

Ve druhé skupině hrají domácí Viladecans, Door Neptuns a Paderborn. V sobotu jsou na programu semifinálové zápasy a v neděli utkání o konečné umístění.

"Myslím, že máme dobrou formu i šanci uspět. Důležitý bude hned první zápas s Nettunem, v němž nastoupí nadhazovač Budský. Proti nizozemskému týmu Mr. Cocker počítáme na nadhozu s Procházkou, jenž by mohl soupeře překvapit svým nezvyklým pohybem," tvrdí americký trenér Draků Brno Geoff Samuels.

Technika vstoupí do Poháru vítězů pohárů ve čtvrtek zápasem s belgickým týmem Sebo Braves Brasschaat a v pátek hrají Brňané proti Haagu. V sobotu se uskuteční zápasy o postup do finále.

"Prožíváme velkou herní krizi, největší za posledních deset let, která vyvrcholila víkendovou porážkou 1:21 s Tegolou Praha. V pohárových zápasech se ale chceme představit v lepším světle," uvedl mluvčí Techniky Martin Střítecký.

Hráči Krče v Poháru CEB nastoupí ve skupině A proti Záhřebu a švédskému týmu Alby.

 


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon