Svoboda byl před šampionátem v nemocnici

Praha - Poté, co Květoslavu Svobodovi unikly medaile na MS v krátkém bazénu v Indianapolisu, český plavec plánoval: "Ve Vídni čekám od sebe to nejlepší. Chtěl bych obhájit stříbro a bronz." Vídeň hostí od čtvrtka evropský šampionát v krátkém bazénu. Svoboda si tréninky před ním "zpestřil" pobytem v nemocnici.

Po domácím šampionátu v Chomutově strávil český kraulař dva dny s virózou na kapačkách v nemocnici.

"Snědl jsem nějaké špatné kuře a dostal jsem velký průjem a horečky," popisoval své potíže z poloviny minulého týdne. "Byl jsem snad na všech testech, které existují, ale naštěstí to byla jen viróza," ulevilo se mu, že nedostal nějakou vážnější nemoc. Nicméně zhubl čtyři kila a cítil se hodně oslaben. "Byl jsem na kapačkách, ale o víkendu jsem už plaval," povídal.

Trápily ho shozené kilogramy, proto se o víkendu cpal dorty a sladkostmi. "Takže nebudu říkat prognózy nebo plány," nechtěl spekulovat o svých šancích v boji se silnými Italy. Ze špičky chybí Van den Hoogenband z Nizozemska. "Letos už toho mám dost," upozornil, že Vídeň je po mistrovství Evropy, olympijských hrách a světovém šampionátu v krátkém bazénu už čtvrtým velkým závodem sezony.

Ze Znojma do nedaleké Vídně přijede podpořit devátého muže z Atén hodně fanoušků a známých. "Sehnali jsme na pátek sto a na neděli ještě o něco víc vstupenek," zmínil termíny svých dvou závodů na 200 a 400 metrů volný způsob. "Jede starosta i místostarosta, spousta plavců. V neděli máme celou jednu část tribuny. To bude domácí atmosféra, už se těším," dodal držitel čtyř stříbrných medailí za sebou v závodu na 200 metrů volný způsob.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž