Ondřej Synek

Ondřej Synek | foto: AP

První střet titánů po olympiádě pro Drysdalea. Ve finiši předčil Synka

  • 0
Další díl nekonečného souboje skifařských rivalů pro sebe ve finiši urval Mahé Drysdale z Nového Zélandu. Ve druhém závodě Světového poháru v Aiguebelette si poprvé od olympiády zazávodil s Ondřejem Synkem a českého svalovce stejně jako Londýně porazil.

Miroslava Knapková si dojela pro čtvrté místo. Vyhrála Emma Twiggová z Nového Zélandu.

Jedenatřicetiletý Synek sice od startu vedl a v polovině trati měl na Drysdalea více než dvousekundový náskok, v závěru ale nedokázal ataku pětinásobného světového šampiona a vítěze her z Londýna odolat. Drysdale nakonec vyhrál o 1,8 sekundy a v Aiguebelette tak Synka porazil dvakrát, neboť rychlejší byl i v semifinále.

Přesto byl český reprezentant spokojený. "Jelo se mi super a jsem nadšený, že jsem s ním takhle závodil. Byl jsem rád, že jsme vůbec postoupil ze semifinále, protože jsem měl úplně odvařené nohy z cyklistického závodu minulý týden," řekl Synek ČTK.

Únava z cyklistického maratonu se prý projevila i v neděli v závěru. "Když jsem chtěl v posledních 250 metrech finišovat, tak mi odešly nohy. Příště v Lucernu to ale bude mnohem, mnohem lepší," podotkl Synek.

Na jeho výkonu se ale také projevila tragédie v rodině. Minulý týden mu umřel otec. "Trénink pak stál za prd, neměl jsem na to myšlenky," řekl Synek.

Knapková před dvěma týdny nestartovala na pražských Primátorkách a snažila se připravit na závod ve Francii, finále se jí však nevydařilo podle představ. Olympijská šampionka z Londýna sice ovládla svoji semifinálovou jízdu, dnes ale na nejrychlejší nestačila.

Po startu byla svěřenkyně trenéra Tomáše Kacovského třetí, ale v polovině trati klesla na páté místo. Nakonec po úspěšném finiši dojela čtvrtá, když dokázala o dvě setiny sekundy porazit Genevru Stoneovou z USA.

Závod SP ve veslování v Aiguebelette (Francie)

MUŽI
Skif: 1. Drysdale (N. Zél.) 6:55,15, 2. Synek (ČR) 6:56,97.
Skif leh. vah: 1. Wang Tchie-sin (Čína) 6:58,21.
Dvojskif: 1. M. Sinkovič, V. Sinkovič (Chorv.) 6:12,70, ...B finále: 6. ČR (Andrle, Plocek) 6:30,23.
Dvojskif leh. vah: 1. Delayre, Azou (Fr.) 6:19,63, ...B finále: 4. ČR (O. Vetešník, J. Vetešník) 6:31,36

ŽENY:
Skif:
1. Twiggová (N. Zél.) 7:40,16, ...4. Knapková (ČR) 7:47,13.
Skif leh. vah: 1. Edwardová (N. Zél.) 7:41,17.
Dvojskif: 1. Alderseyová, Kehoeová (Aust.) 6:53,90.
Dvojskif leh. vah: 1. Walshová, Copelandová (Brit.) 7:01,85, ...C finále: 4. Nováková, Pazderková (ČR) 7:15,56.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž