Světový pohár pokračuje druhým závodem

Mazatlan - V mexickém Mazatlanu pokračuje v neděli Světový pohár triatlonistů. Na startu druhého závodu bude hned pětice českých reprezentantů: Lucie Zelenková, Lenka Radová, Tereza Macelová, Renata Berková. "Očekávám, že se holky poperou o olympijskou nominaci," řekl koordinátor české triatlonové reprezentace Jiří Jelínek. Pátým bude Michal Daněk.

Pro řadu startujících to bude velice důležitý podnik vzhledem k možnosti zajistit si účast na olympijských hrách v Aténách, protože poté již budou moci získat body pouze na světovém šampionátu 8.- 9. května na Madeiře.

Původně byl přihlášen i Jan Řehula, ale ten se rozhodl pro intenzivnější trénink a jeho cílem je uspět na MS, které je dvojnásobně bodováno.

„Stále mi pro zranění lýtka chybí měsíc především běžeckého tréninku. Proto jsem se rozhodl zaměřit přípravu na tuto disciplínu, a pokud se zlepším na deseti kilometrech o minutu, tak by to mělo být ve výsledkové listině hodně vidět,“ plánuje bronzový medailista z OH v Sydney před čtyřmi lety.

„Zatím je na tom trojice Berková, Macelová, Zelenková velmi vyrovnaně. Prvně jmenovaná je v žebříčku padesátá, Macelová o osm míst za ní a Zelenková dvaašedesátá. Věřím, že výsledek bude mnohem lepší než ve Valencii minulý týden,“ doufá koordinátor české triatlonové reprezentace Jiří Jelínek.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž