Štokr zůstane v Odoleně Vodě

  • 1
Lipsko, Odolena Voda - Benjamínek české reprezentace Jan Štokr patří mezi největší překvapení evropského šampionátu ve volejbale. Zájem o urostlého 208 centimetrů vysokého smečaře s obrovskými fyzickými dispozicemi mají především agenti z nejlepší volejbalové ligy světa, která se hraje v Itálii. Štokr však ve dvaceti letech ví, že je ještě brzy odcházet na takové angažmá a v Odoleně Vodě má navíc smlouvu.Její majitel Jindřich Neumann prohlásil, že v tuto chvíli je Štokr neprodejný.

Manažeři z Itálie si hráče všimli hned v úvodním zápase mistrovství, v němž v pátek čeští volejbalisté podlehli trojnásobným mistrům světa 1:3. Štokr přišel na hřiště během třetího setu, v základní sestavě zůstal a s italskou obranou na síti si dokázal poradit.

Jména konkrétních zájemců prozradit nechtěl. "Nechci to šířit dál. Zápas proti Italům mi vyšel, je fajn, že jsem se s nimi mohl porovnat, ale myslím, že je ještě moc brzo odcházet. Uvidím po letošní sezoně," řekl po utkání se Španělskem.

Šéf volejbalu v Odoleně Vodě Neumann kontakty z Itálie potvrdil. "Takovou sumu, co nabízeli, jsem u českého hráče ještě nezažil. Má u nás ale podepsanou smlouvu a momentálně je pro náš tým nepostradatelný," uvedl na adresu reprezentanta, který přišel do extraligy ještě v dorosteneckém věku. Během kariéry hrával za Telč, Dukovany a USK Praha.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž